Kasvuyrittäjän silmin: Laita itsesi alttiiksi uusille ajatuksille

Kirjoitettu 16.03.2020

Kuuleva Oy on Yritystehtaan hautomon uusimpia yrityksiä. Mukaan Yritystehtaalle Kuuleva tuli nimittäin vasta tämän vuoden tammikuussa. Kuuleva on lämminhenkinen psykoterapeuttien yhteisö, joka haluaa auttaa suomalaisten lasten, nuorten ja aikuisten henkistä hyvinvointia sekä parantaa työssäkäyvien ihmisten työkykyä. Kuuleva toimii tällä hetkellä viidessä kaupungissa, joista Jyväskylä on tuorein tulokas. Kaikkiaan töissä on reilu parikymmentä ihmistä, joista valtaosa on psykoterapeutteja.
Kuulevan kehitystyössä on mukana kolme kovaa – yrityksen toimitusjohtaja Paavo Haataja, Sirkka Makkonen jaHugo Miskala. Kolmikko on osaamistaidoiltaan monipuolinen ja toisiaan täydentävä. Paavolla on kova, vuosien kokemus toimialasta, kun taas Sirkka on porukan substanssiosaaja, joka pystyy auttamaan psykoterapeutteja heidän omassa työssään. Hugon vahvuus on taas litteiden ja oppivien organisaatioiden kehittäminen.
”Meillä tiimissä jokainen katsoo tilanteita omasta näkövinkkelistään ja usein sieltä väliltä löytyy sen hetkinen paras ratkaisu tai ajatus. Meillä on kaiken kaikkiaan tiimissä hyvä eteenpäin menevä meininki”, Hugo Miskala sanoo.
Kuulevan unelma on tulla Suomen parhaaksi ja lämminhenkisimmäksi psykoterapeuttien työyhteisöksi. Unelmansa tavoittelun tueksi Kuuleva hakeutui Yritystehtaan hautomoon.
”Näimme, että laitamme itsemme Yritystehtaan ympäristössä alttiiksi uusille ajatuksille, jotka eivät meidän oman yrityksemme sisältä välttämättä löytyisi. Tämän lisäksi saamme sparrausta niissä isoissa kehityslinjoissa, mitkä olemme valinneet”, Hugo kertoo ja korostaa, että avoimena työympäristönä Yritystehdas tuo tullessaan satunnaisia kohtaamisia, jotka jollain jännittävällä tavalla ovat merkityksellisiä.
”Monesti kovaa mennessä oma ajattelu supistuu ja täällä sitä pääsee aina tarpeen mukaan laajentamaan.”

Kuuleva Oy on yksi Yritystehtaan hautomoasiakkaista. Kasvuyrittäjän silmin -blogisarjassa esittelemme Yritystehtaan hautomossa mukana olevia tiimejä sekä kerromme heidän ajatuksiaan hautomossa mukana olemisesta. Aiemmin sarjassa on esitelty Yritystehtaan hautomossa olevista yrityksistä Ceili Oy & Memorandum Unlimited Oy.