Voittajat saivat oppeja kansainvälistymiseen ja opiskelijatiimi 2000 euroa rahaa yritysideansa kasvattamiseen

Kirjoitettu 04.09.2020

Maanantaina 31.8. järjestetyssä Ideat liikkeelle -kilpailussa palkittiin kolme paikallista liikeideaa Yritystehtaan startup-hautomon toimesta. Voittajat Aiwo Digital Oy ja Citycpotting Oy lunastivat palkinnoksi jatkovalmennusta Yritystehtaan hautomossa mm. kansainvälistyminen aloittamiseen sekä kohdemarkkinoiden tunnistamiseen. Kahden opiskelijan työstämä skaalautuva liikeidea Suitable puolestaan lunasti 2000 euron tuotekehitysrahan ensimmäinen prototyypin/palvelun rakentamiseen.

”Näin haastavien aikojen keskellä on hienoa nähdä, että myös uusia liikeideoita jatkuvasti syntyy ja niiden takana on innostuneita ja eteenpäin pyrkiviä tiimejä. Ideoitaan pitchanneilla oli monella toiveena päästä Yritystehtaalle jatkamaan idean työstöä”, kilpailun organisoinnista vastannut Yritystehtaan HR-yhteisömanageri Heidi Länsisalmi iloitsee.

 

Keski-Suomen alueella on hyvä potentiaali uusille yritysideoille

Ensimmäistä kertaa järjestettyyn kilpailulla pyrittiin löytämään kentältä ne osaajat, jotka kaipaavat tukea liikeidean eteenpäin viemiseen ja kohti startupin perustamista. Esimerkiksi pelkästään Jyväskylän alueen alueen oppilaitoksissa on yli 47 000 opiskelijaa ja korkeakoulut tuottavat ensiluokkaista tutkimusta ja innovaatioita.

Finaalipäivään edenneet 10 ideaa edustivat laajasti startup-kentän potentiaalia ja rikkautta. Päivän aikana kaikille ideanomistajatiimeille tarjottiin mahdollisuus idean pitchaukseen ja sparraukseen Yritystehtaan valmentajien sekä paikallisten mentoreiden Confidentum Oy:n toimitusjohtaja Sakari Oikarisen ja Kasvu Openin toimitusjohtajan Jaana Seppälän kanssa.

Päivän aikana kaikkia osallistujia autettiin verkostoitumaan ja löytämään heille sopivin apu idean jatkokehittelyyn keskisuomalaisten yrityspalveluiden parista.

”Vaikka voittoa ei tullutkaan, niin saimme päivästä uusia kontakteja ja paljon lisää pohdittavaa. Parasta ehdottomasti oli, että saimme omassa tiimissä taas ihan uudenlainen pöhinän päälle!” Uralle Oy:n Samuel Pöyhönen toteaa.

 

Jyväskylän startup-toimijoiden yhteensaattaja

Ideat liikkeelle -kilpailu on osa samannimistä Keski-Suomen liiton rahoittamaa hanketta. Lyhyen kokeiluhankkeen pääasiallisena tarkoituksena on aktivoida keskisuomalaista startup-kenttää ja verkottaa toimijoita keskenään. Ideakilpailun lisäksi Yritystehtaan hallinnoimassa hankkeessa on kevään aikana aloitettu alueellinen Startup Roundtable -toiminta, joka puolestaan kokoaa yhteen alueen kehittäjätahoja sekä läheisesti kasvu- ja startup-kentällä työskenteleviä henkilöitä yli 15 eri yrityksestä ja organisaatiosta.

”Tavoitteena on lisätä yhteistyötä ja jakaa tietoa toimijoiden kesken. Toiveemme on, että tunnistamme mahdollisuuksia tai pullonkauloja, joihin yhdessä tai omissa organisaatioissa voidaan tarttua”, Heidi Länsisalmi sanoo.

 

Lisätietoja:

Heidi Länsisalmi
050 362 1383
HR-yhteisömanageri
Yritystehdas
www.yritystehdas.fi

Kuva: Toni Pienonen