YRITYSTEHDAS

POP UP

YRITYSTEHTAAN POP UP -KONTTI JYVÄSKYLÄN YTIMESSÄ 11.-17.9.2019

Katso, kuuntele tai lue tapahtuman mahtavat asiantuntijahaastattelut!

Teimme syyskuun puolivälissä Jyväskylän kävelykadulla lasikontissa haastatteluja, joissa kävimme läpi startup-maailman ilmiöitä asiantuntijoiden kanssa. Teemoina olivat esimerkiksi kansainvälisyys, hyvinvointi, markkinointi ja tulevaisuuden työelämä. Tallensimme parhaat palat katsottavaksi silloin, kun sinulle sopii!

Jos ohitit Pop Up -kontin voit katsoa videot YouTubesta tai kuuntella haastatteluiden Podcastit! Koonnit haastatteluista löydät myös blogistamme!

Keskiviikko 11.9.2019

MYYNTI &
JOHTAMINEN

Haastattelija: Roope Pietilä – Yritystehdas
Puhuja klo 9.00-9.20

Lennu Keinänen

Sarjayrittäjä, sijoittaja ja toimitusjohtaja Lennu Keinänen hyppää laskuvarjolla strategiahaasteesta toiseen. Strategiaosaamisen lisäksi Lennu taitaa johtamisen, kulttuurin ja rahoituksen kiemurat. Lennun motto on “elämä alkaa, kun tukipiste häviää jalkojen alta” ja tämä näkyy myös miehen harrastuksissa, joihin kuuluvat muun muassa kiipeily, lentäminen ja sukeltaminen.

Kuuntele ”Myynti & Johtaminen, Yritystehdas Pop up” podcast

Puhuja klo 10.45-11.05

Jukka Lassila

Suomen Yrityskehityksen toimitusjohtaja Jukka Lassilalle on tärkeää liiketoiminnan ja suorituskyvyn kehittäminen ihmisten kautta. Jukka luotsaa myös muita Multimentor Nordicin omistamia yhtiöitä ydinosaamisenaan yritysten kasvu ja kansainvälistyminen. Vapaalla voit bongata tämän ammattiveneilijän vesiltä tai eräretkeilyn parista!

Kuuntele ”Myynti & Johtaminen, Yritystehdas Pop up” podcast

Puhuja klo 11.30-11.50

Sami Kettunen

Ceili Oy:n toimitusjohtaja Sami Kettunen raudankova myynnin ja johtamisen ammattilainen. Tiesitkö, että näiden lisäksi Sami on intohimoinen penkkiurheilija sekä ahkera urheiluseurojen talkoolainen. Erityisesti pesäpallo ja yhdistetty ovatkin lähellä Samin sydäntä.

 

Kuuntele ”Myynti & Johtaminen, Yritystehdas Pop up” podcast

Thursday 12.9.2019

GLOBAL MARKETS,
BUSINESS IDEAS & PLANS

Interviewer: Marko Sorri – Yritystehdas
Speaker  9.00-9.20

Kari Lappalainen

Do you need assistance with global commerce Kari Lappalainen, specialist at KIPhoenix, is an expert. In addition to global trade, Kari excels in leadership and management and is fluent in many languages. Kari challenges himself on a golf course and in the football field. His motto is ”Everything will work out in time”.

Kuuntele ”Global markets, Yritystehdas Pop up” on podcast

Speaker 10.45-11.05

Matti Härkönen

The CEO of Kasvun Roihu Oy, Matti Härkönen, describes himself as an executor. When other people are still planning, he is already pushing forward with the project. Matti is a result-oriented leader, who loves team-building and is a talented expert on developing small and medium-sized businesses. Matti’s favourite way to relax is spending
time with family and friends.

Kuuntele ”Global markets, Yritystehdas Pop up” podcast

Speaker 11.30-11.50

Juha Harju

The CEO of Woolman Oy, Juha Harju, doesn’t want to rush things – usually the most efficient way is to think first. Juha’s superpowers are global e-commerce, direct-to-consumer-business and leading growth and turning teams into success.

Kuuntele ”Global markets, Yritystehdas Pop up” podcast

Perjantai 13.9.2019

TUOTEKEHITYS &
IPR

Haastattelija: Roope Pietilä – Yritystehdas
Puhuja klo 9.00-9.20

Markus Pelkonen

Discovery Streetin perustaja Markus Pelkosella on palava halu muuttaa ajattelumalleja tuotekehityksen saralla. Uudenlaiseen ajatteluun herättelevän Markuksen motto on “älä anna muiden ajatella puolestasi”. Vapaa-ajalla Markuksen voi nähdä jalkapallokentillä tai salibandyä pelaamassa.

Kuuntele ”Tuotekehitys ja IPR, Yritystehdas” podcast

Puhuja klo 10.45-11.05

Virpi Noponen

Yritysten liiketoiminnan suojaaminen on Virpi Noposen ydinosaamista ja hän inspiroituukin innovaatioista ja niiden suojaamiseen liittyvistä haasteista. Berggren Oy:n patenttiasiamiehenä toimivan Virpin periksiantamattomuus ja sinnikkyys ovat vieneet eteenpäin niin taitoluistelukentillä kuin muussakin elämässä. Virpi on väitellyt kemian tohtoriksi Jyväskylän yliopistosta.

Kuuntele ”Tuotekehitys ja IPR, Yritystehdas” podcast

Puhuja klo 11.30-11.50

Mikko Markkanen

Crazy Town Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Markkanen on innovatiivinen ja idearikas yrittäjä, joka on tehnyt sinnikkäästi työtä yrittäjien ja etätyöläisten kanssa jo vuodesta 2002 lähtien. Intohimoinen yhteisökulttuurin ja elinikäisen oppimisen sanansaattaja Mikko, uskoo aktiivisten verkostojen voimaan ja rohkeisiin kokeiluihin. Jos Kadonnutta Poikaa ei löydy JNV:n salilta treenaamassa uutta esitystä, kannattaa kokeilla onnea VR:n ravintolavaunusta. Tuore pulla on myös takuuvarma houkutin.

Kuuntele ”Tuotekehitys ja IPR, Yritystehdas” podcast

Lauantai 14.9.2019

HYVINVOINTI, SUORITUSKYKY & BUSINESS

Haastattelija: Henna Kautto – Yritystehdas
Puhuja klo 10.45-11.05

Nina Rautiainen 

”Tulevaisuuden hyvinvoinnin ja suorituskyvyn lippulaiva on visiomme!” Nina Rautiainen keskittyy Hippos2020-projektipäällikön tehtävässään kansainvälisten kumppanuuksien ja verkostojen rakentamiseen. Taustaltaan Nina on kasvuyrittäjä ja Kasvun Roihu Oy:n perustajia. ”Olen innoissani uudesta haasteesta: isossa kuvassa haluan olla mukana synnyttämässä tätä kansainvälisestikin kiinnostavaa ilmiötä Jyväskylään ja vauhdittamassa kasvuinvestointeja Suomeen”.

Kuuntele ”Suorituskyky ja business, Yritystehdas” podcast

Puhuja klo 11.30-11.50

Kaisa Wallinheimo 

Kaisa Wallinheimo on paitsi korkeushypyn nelinkertainen suomen mestari, hän on myös LeWELL Oy:n valmennuspäällikkö, visionääri ja yksi LeWELLin perustajista. LeWELLin valmennusfilosofia pohjaa vahvasti Kaisan valmennusmetodeihin. Kaisan mielenmaisema on aina ollut vahvasti urheilukenttä, joka kuvaa hänelle jatkuvaa matkaa, päämäärätietoisuutta ja ennen kaikkea intohimoa. Tämä kenttäajatus on säilynyt ajatuksellisesti Kaisalla mukana pitkään, haluna pitää oppilaat ja valmennettavat mukana jatkuvalla hyvinvoinnin radalla.

Kuuntele ”Suorituskyky ja business, Yritystehdas” podcast

Puhuja klo 13.00-13.20

Jaakko Kotisaari 

Hyvinvoinnin ja liikunnan moniosaaja Jaakko Kotisaari on pitkän linjan firstbeatiläinen. Hyvinvoinnin saralla kaiken nähnyt sanaseppo lukee tarkasti myös Hyvinvointianalyysiraportin rivien välit, antaa syvälliset palautteet ja kouluttaa asiantuntijoita vankalla osaamisellaan. Jäätelöbaarin isäntä sekä pehmeän ja lämpimän ruoan ystävä jahtaa vapaa-ajallaan pyöriviä palloja sekä oman suorituskykynsä äärilaitoja elämää ihmetellen.

Kuuntele ”Suorituskyky ja business, Yritystehdas” podcast

Puhuja klo 13.45-14.05

Sanna Kinnunen

Psykologi ja tietojärjestelmätieteen ekonomi Sanna Kinnunen on monipuolinen osaaja. Sannalta luonnistuu muun muassa työhyvinvointi, palautuminen sekä stressin- ja ajanhallinta. Sannan motto on kaikkiin tilanteisiin löytyy toimiva keino, kun yhdessä etsitään”. Parhaillaan Sanna tekee väitöskirjaa Jyväskylän yliopistossa aiheesta Diverse Individual Outcomes in Mindfulness-, Acceptance-, and Value-Based Intervention for Employee Well-being. 

  Kuuntele ”Suorituskyky ja business, Yritystehdas” podcast

Maanantai 16.9.2019

TIIMI &
TULEVAISUUDEN TYÖ

Haastattelija: Henna Kautto – Yritystehdas
Puhuja klo 9.00-9.20

Merja Salminen

“Kuka ihteesä uskoo, se kykysä tuploo” on elinikäisen oppimisen tuottamaan iloon ja voimaan luottavan Merja Salmisen motto. Gradian kehittämisasiantuntijana toimivan Merjan ydinosaamista on työn murros sekä koulutuksen kehittäminen.

Kuuntele ”Tiimi & tulevaisuuden työ, Yritystehdas” podcast

Puhuja klo 10.45-11.05

Mikko Korpela

Miltä tulevaisuuden työ näyttää? Mitä taitoja tulevaisuuden töissä tarvitaan? Crazy Townilla johtajana ja asiantuntijana työskentelevä Mikko Korpela osaa kertoa näihin vastauksen. Mikolta luonnistuu niin myynti, palvelumuotoilu kuin fasilitointikin. Mikko käy kuumana kasarirockia kohtaan ja omaa myös ylivoimaista tietämystä aiheesta.

Kuuntele ”Tiimi & tulevaisuuden työ, Yritystehdas” podcast

Puhuja klo 11.30-11.50

Teemu Pinomäki

Teemu Pinomäki on yrittäjien ystävä ja Keski-Suomen Uusyrityskeskus ry:n toimitusjohtaja, jossa hän auttaa aloittavia yrittäjiä. Teemun erityisosaamisaluetta on idean kehittäminen liikeideaksi. Työnsä ohella Teemu toimii tubettajana.

Kuuntele ”Tiimi & tulevaisuuden työ, Yritystehdas” podcast

Tiistai 17.9.2019

BRÄNDI &
MARKKINOINTI

Haastattelija: Kati Rauhaniemi – Yritystehdas
Puhuja klo 9.00-9.20

Jaakko Suojanen

Jaakko Suojanen on Suomen Digimarkkinointi oy:n perustaja ja toimitusjohtaja, SDM on tuplannut liikevaihtonsa joka toinen vuosi. Digitoimisto auttaa asiakkaitaan kasvamaan mitattavan digitaalisen markkinoinnin avulla. SDM tarjoaa ketterän tiimin asiantuntijoita yritysten avuksi tekemään tuloksellista markkinointia, tyytyväisyystakuulla. Suomen digimarkkinoinnilla ei ihmisten tarvitse elää viikonloppuja varten ja se tähtääkin Euroopan parhaaksi työpaikaksi.

Kuuntele ”Brändi & markkinointi, Yritystehdas” podcast

Puhuja klo 10.45-11.05

Mikko Kalliola

Mikko Kalliolan esiintymistä on kehuttu omaperäisistä näkökulmista, räjähtävästä energiasta sekä ylitsepursuava huumorista. Mikko on Aava & Bang Oy:n luova johtaja. Hänet tunnetaan myös  Kulttuuriosuuskunta Lilithin Kuolleistaherättäjänä, Tiimiakatemia Glogalin ja Kasvu Open Oy:n hallituksenjäsenenä, sekä TV:stä tuttuna reality isänä. Mikko on vuosien varrella valmentanut satoja yrityksiä ja tiimejä huippuarvioin ja vaikuttavin tuloksin.

Kuuntele ”Brändi & markkinointi, Yritystehdas” podcast

Puhuja klo 11.30-11.50

Mari Mansikkamäki

Mari Mansikkamäki on Visual Fridayn pää pilvissä kulkeva luova johtaja, joka innostuu yritystarinoista ja uskoo vankasti ensivaikutelman voimaan. Mari on intohimoinen brändien kehittäjä ja visionääri, joka näkee jokaisessa yrityksessä jotain omaleimaista ja tarinan arvoista. Mari on toiminut yli 15 vuoden ajan markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä Suomessa ja ulkomailla sekä viimeiset seitsemän vuotta mainostoimistoyrittäjänä.

Mari pyörittelee jatkuvasti päässään uusia yritysideoita, rakastaa Suomen järviluontoa sen kaikissa muodoissa ja haaveilee vanhasta hinaajasta, jonka tyylikkäässä ja tunnelmallisessa miljöössä myydään artesaanijäätelöä ja shampanjaa.

Kuuntele”Brändi & markkinointi, Yritystehdas” podcast