Yrityksen perustaminen on jännittävä ja palkitseva matka, mutta se vaatii myös suunnitelmallisuutta, rohkeutta ja hyviä työkaluja. Aloittavana yrittäjänä on tärkeää varautua kohtaamaan sekä mahdollisuuksia että haasteita. Kokosimme tähän blogiin vinkkejä aloittaville yrittäjille toisilta tuoreilta yrittäjiltä, jotka ovat kehittäneet yritystoimintaansa Yrittäjävalmennuksessa.
Opiskelukavereista bisneskumppaneiksi – kuulostaako tutulta? Usein parhaat liikekumppanit voivat löytyä läheltä, kuten opiskelukavereista tai työkavereista.
On tärkeää, että valitset liiketoimintasi tueksi ihmisiä, joiden kanssa jaat yhteisen vision ja arvot. Yhteistyö ja verkostoituminen ovat merkittäviä tekijöitä yrityksen menestyksessä, sillä yksin toimiminen voi olla raskasta. Valmennuksissa saadut kontaktit ja yhteydet voivat olla arvokkaita myös liiketoiminnan tulevaisuuden kannalta. Lue Onna Viestinnän matkasta opiskelukavereista yrittäjiksi.
Monet yrittäjät eivät tule ajatelleeksi, että tutkimustyö voi toimia myös ponnahduslautana yrityksen perustamiselle. Tutkimus voi auttaa sinua tunnistamaan markkinoiden tarpeita, kehittämään yritysideaasi ja optimoimaan liiketoimintastrategiaasi.
"Tutkijan työ tuo osaamista ja pääomaa yritystoimintaan. Yrittäjyys taas muistuttaa siitä, että tutkimusta ei tehtäisi vain tutkimuksen vuoksi, vaan siitä on ihmisille konkreettista hyötyä”, Ulla Halonen kertoo omasta kokemuksestaan.
Lue, kuinka Jyväskylän yliopistolla tutkimusta tehnyt Ulla Halonen valjasti väitöskirjassaan tehdyn tutkimuksen yritystoiminnaksi.
Yksi aloittavan yrittäjän tärkeimmistä kysymyksistä on: "Millaisen työelämän haluan luoda itselleni?" Yrittäjyys tarjoaa mahdollisuuden rakentaa omaa työelämää omilla ehdoilla, mutta se vaatii sitoutumista ja suunnittelua. On tärkeää miettiä etukäteen, miten haluat tasapainottaa työn ja vapaa-ajan, millaiset arvot ohjaavat yritystoimintaasi ja miten johdat itseäsi yrittäjän arjessa.
Toisinaan yrittäjyys voi lähteä pelkästä kipinästä päästä luomaan itse oma työelämä ja liikeidea hiotuu siinä sivussa oman osaamisen päälle. Lue, kuinka Olli Järvi ja Juuso Tiitola lähtivät luomaan omaa työelämää itselleen ja liikeidea jalostui lopulta siihen pisteeseen, että yrittäjäkaksikko teki exitin eli möi liikeideansa.
Erilaisista yritysvalmennuksista voit saada arvokkaita työkaluja oman yrityksen kehittämiseen. Valmennusten ja koulutusten avulla voit oppia paljon yrittäjyydestä, kuten liiketoimintastrategian luomista, markkinoinnin kehittämistä ja yrityksen talouden hallintaa.
Esimerkiksi Yritystehtaan Yrittäjävalmennuksesta monet yrittäjät ovat saaneet vahvan pohjan liiketoiminnan kannattavan kasvun rakentamiseen ja antaneet itsevarmuutta viedä yritysideasi seuraavalle tasolle. Vuoden mittainen, yrityskohtainen valmennus räätälöidään yrityksen omien tarpeiden mukaan. Esimerkiksi Yrittäjävalmennuksessa Biketaxin franchising-yrittäjät Otto Rantala ja Joel Wenning syventyivät kunnolla liiketoimintastrategian kehittämiseen sekä siitä pohjautuvien tavoitteiden asettamiseen. Cityspottingin keskeinen kehityskohde valmennuksessa oli markkinointi ja sen mittaaminen.
Yritystehtaan Yrittäjävalmennukseen on jatkuva haku. Tutustu valmennukseen tarkemmin ja katso, kuinka se voisi auttaa sinua yrityksesi kanssa eteenpäin.