Skip to content
tuotekehitysrahoitus

Tuotekehitysrahoitus

Tuo ideasi esille ja hae Tuotekehitysrahoitusta!

Onko sinulla idea, jota haluaisit testata käytännössä? Estääkö rahoituksen puute kokeilun, proton rakentamisen tai selvityksen teettämisen? Tuotekehitysrahoitus on alkuvaiheen ideoiden kokeilemiseen tarkoitettu 500-1000€ suuruinen rahoitus.

Tuotekehitysrahan tavoitteena on innostaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa keksimään uusia tuotteita ja palveluja ja kokeilemaan niitä rohkeasti.

Jos sinulla on uutuusarvoa sisältävä idea, tsekkaa lisää!

Kenelle:
Tuotekehitysrahoitusta voivat hakea Jamkin ja Jyväskylän yliopiston opiskelijat, tutkijat ja henkilökunnan jäsenet. Huom! Hakijana ei voi olla yritys*, eikä rahaa voi käyttää palkkojen maksamiseen. Tarkemman ohjeet voit ladata hieman alempaa tältä sivulta! 

*Tiimiakatemian osuuskuntatiimit voivat hakea rahoitusta projekteilleen osuuskunta-statuksesta huolimatta. 

Mihin Tuotekehitysrahoitusta voi hakea?

Tuotekehitysrahaa voi hakea idean alkuvaiheen kokeiluiden toteuttamiseen tai selvityksiin, kuten

  • prototyypin testaamiseen, tarvikehankintoihin
  • IPR:n selvittämiseen
  • demojen tekemiseen

Haettava rahoitus on suuruudeltaan 500-1000€. Budjetti laaditaan alv 0% hinnoin.

Maksatus
Myönnetty rahoitus ei siirry hakijalle suoraan. Rahoitus myönnetään kuitteja/laskua/maksatuslomaketta vastaan ja rahoituksen käytöstä sovitaan oman oppilaitoskontaktin kanssa. Yksityiskohdat käydään läpi oman oppilaitoskontaktin kanssa, joka sovitaan raadin jälkeen.

Lue lisää Tuotekehitysrahoituksen hakemisesta!

mihin-tuotekehitysrahoitusta-voi-hakea

Ohjeet hakemiseen:

Tuotekehitysrahoitusta voi hakea neljä kertaa lukuvuodessa. Rahoituksen hakeminen tapahtuu erillisellä lomakkeella ja valmistelemalla ennakkoon projektista 10 min esitys, joka esitetään Yritystehtaan ja oppilaitosten henkilökunnasta koostuvalle arviointiraadille (noin 5-7 hlöä).

Voit tilata tarkemmat hakuohjeet sähköpostiisi oheisella lomakkeella.

Arviointiperusteet:

Tuotekehitysrahoitusraati arvioi keksintöjä/liikeideoita muun muassa uutuuden, keksinnöllisyyden ja liiketoimintapotentiaalin näkökulmista.  Raati arvioi myös projektisuunnitelman konkreettisuutta ja rahoituskohteita sekä idean omistajan sitoutumista projektiinsa ja tavoiteltavaan liiketoimintaan.

Hakeminen ei edellytä omarahoitusta.

Katso video!

Mitä hyötyä Tuotekehitysrahoituksesta oli Siipisuoja-projektille?

Miten Tuotekehitysraha on auttanut eteenpäin?

Prototyypin rakentaminen kilpamelonnassa harjoitteluun käytettävästä älyistuimesta:
"Tuotekehitysrahoitus antoi rohkeutta viedä homman seuraavalle tasolle, ja sinne noustiinkin sitten melkoisella vauhdilla. En usko, että minulla olisi vielä valmiina testikelpoista prototyyppiä ilman Yritystehtaan Tuotekehitysrahoitusta"
Antti Löppönen | väitöskirjatutkija JYU 
Tuotekehitystä riskittömästi ja rohkeutta kokeilla Tuotekehitysrahoituksen tuella:
“Rahoitus sattui todella sopivaan saumaan ja oli täydellinen tapa lähteä rakentamaan projektia eteenpäin”
Masi Mahlamäki | opiskelija Gradia 

hoofin-tiimi-pääsi-liikeideansa-kanssa-vauhtiin-tuotekehitysrahan-avulla

 

Tuotekehitysraha sai liiketoiminnan laukalle:
"Katamme Tuotekehitysrahoituksen avulla markkina-alustan kehittämiseen ja testaamiseen liittyviä kustannuksia ja saamme näin rauhassa keskittyä toiminnan ja markkinoinnin kehittämiseen"
Nina Nurmesviita | opiskelija JAMK 

Kokemuksia Tuotekehitysrahoituksen hakemisesta

“Tuotekehitysrahoituksen avulla mä pääsin kehittämään mun omaa liikeideaa, tekemään erilaisia prototyyppejä ja testaamaan tuotteita käytännössä. Se että sai rahallista tukea, auttoi siihen, että lähti paljon rohkeammin testaamaan erilaisia asioita paljon pienemmällä kynnyksellä. Mä suosittelen Tuotekehitysrahoitusta kaikille niille, joilla on oma liikeidea ja halua lähteä kehittämään sitä eteenpäin ennen mahdollista oman yrityksen perustamista.”

Veera ViertamoCase-Eloveera, JAMK
“Me ollaan muun muassa tehty rahoituksen avulla uutuusselvitystä patentoinnin osalta, sekä käytetty sitä (täällä) Piilaaksossa oleviin alan huippukonferensseihin, ja ylipäätään verkostoitumiseen Yhdysvaltain maaperällä. Tuotekehitysrahoitusta pystyy käyttämään tosi useaan eri käyttötarkoitukseen ja se sen takia joustava ja monipuolinen rahoitusmuoto, jos on uusi idea, jota haluaa lähteä jalostamaan eteenpäin.”
Joona KoivistoEEG-algoritmin kehittämisprojekti, JYU
“Meille 1000 euroa oli tosi iso apu alussa, kun ei ollut oikein muuta, millä aloittaa. Rahoitus oli osoitus, että jotain konkreettista ja jotain hyvää on tässä meidän ideassa, kun joku on valmis myöntämään rahoitusta sille. Rahoitus myös buustaa sitä, että ei jää odottelemaan, että joskus tekis jotain ideansa kanssa.”
Masi Mahlamäki & Valtteri SalmijärviCase-Siipisuoja, Gradia
Oletko valmis hakemaan Tuotekehitysrahoitusta?

Seuraavat Tuotekehitysrahoitusraadit kokoontuvat

 

Usein kysytyt kysymykset Tuotekehitysrahoituksesta

Kuka voi hakea Tuotekehitysrahoitusta? Tuotekehitysrahoitusta voi hakea JAMKin ja Jyväskylän Yliopiston opiskelijat, tutkijat ja henkilökunta. Huom! Hakijana ei voi olla yritys, eikä rahaa voi käyttää palkkojen maksamiseen.
Voiko yritys hakea rahoitusta? Rahoituksen hakijana ei voi olla yritys.
Miten haen mukaan?

1. Katso seuraavan Tuotekehitysrahoituksen aikataulu ja täytä hakulomake Yritystehtaan verkkosivuilla. Pyydä tarvittaessa apua oppilaitokseksi yhteyshenkilöltä.

2. Saat tiedon pääsystäsi Tuotekehitysrahoitusraadin eteen noin viikkoa ennen raadin kokoontumista. Saat samalla henkilökohtaisen esiintymisaikasi sekä tarkemmat ohjeet hakuprosessista ja esityksen valmistelusta.

3. Saavu raadin eteen esittelemään ideasi sovittuna aikana. Aikaa esitykselle on 10 min, jonka jälkeen kysymyksille on varattu 5 min. Saat tiedon rahoituksen myöntämisestä muutaman päivän päästä raadista.

4. Myönteisen päätöksen jälkeen voit suorittaa JAMKin FF-modulin vapaastivalittavia osia. Lisätiedot: oppilaitosyhteyshenkilöt

Jäikö vielä kysyttävää Tuotekehitysrahoituksesta?

 
Oppilaitostemme yhteyshenkilöt ovat sinua varten, ota heihin rohkeasti yhteyttä!
yritystehdas-riku-ojanperä-duotone kopio
Klikkaa!
Riku Ojanperä JAMK

riku.ojanpera@jamk.fi

Riku Ojanperä JAMK
yritystehdas-jarno-mikkonen-duotone kopio
Klikkaa!
Jarno Mikkonen Jyväskylän Yliopisto

jarno.e.mikkonen@jyu.fi

Jarno Mikkonen Jyväskylän Yliopisto