Skip to content
aloittava-yrittäjä-kehitä-yritystäsi-yritystehtan-valmentajien-tuella

Kehitetään

Luodaan yhdessä vankka perusta liiketoiminnallesi!

Valmennustemme avulla kasvatat yrittäjämäistä asennettasi ja rakennat omaa polkuasi kohti yrittäjämäistä työarkea. Kannustamme kokeilemaan rohkeasti sekä oppimaan mokista. Ideasta Yritykseksi – ja Yrittäjävalmennuksissa kehität liikeideaasi yritysvalmentajien sparrauksessa kohti itse luomaasi tulevaisuutta. Tutustu valmennuksiin tarkemmin alla!

Palvelumme ovat Jyväskylän Ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän Yliopiston opiskelijoille, tutkijoille ja henkilökunnalle suunnattuja valmennuksia yrittäjyyteen.

Ideasta yritykseksi -valmennukseen voit hakeutua myös avoimen Jamkin tai avoimen yliopiston kautta ja valmennuksemme ovat saatavilla myös Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian väelle EduFutura-yhteistyömme myötä.

 

Valmennamme suorituskykyä - bisnestä ja yrittäjän hyvinvointia

Tule mukaan Performance-ohjelmaamme!

yritystehtaan-yritysvalmentaja-marko-sorri-ja-topaasian-yrittäjä-jussi-galla-polkevat-yritystehtaalla-kuntopyörillä

Yrittäjän jaksaminen ja hyvinvointi ei ole sattumaa. Siksi liiketoimintavalmennuksen lisäksi valmennamme ihmisiä bisneksen takana. Valmennuskonseptiimme kuuluu kiinteästi hyvinvointi- ja suorituskykyohjelma Performance Program.

Ohjelma on tarkoitettu maksutta valmennuspalveluissamme oleville henkilöille:

  • Ideasta Yritykseksi -valmennusta suorittavat
  • Yrittäjävalmennusta suorittavat
  • kaksivuotisessa Hautomossa olevat

Haluamme olla aidosti mukana tukemassa ja rakentamassa tiimien ja yritystemme kasvua ja tulevaisuuden menestystarinoita!

Tutustu Performance Programiin ja tule mukaan!

aloittavan-yrittäjän-palvelut-yritystehtaalta

 

Hei sinä siellä!

Tilaa Yritystehtaan Yrittäjyysposti suoraan sähköpostiisi! Saat ajantasaista tietoa yrittäjyydestä sekä tulevista valmennuksista ja tapahtumista.

yritystehdas-kuvauspaiva-6556 kopio

 

Tuotekehitysrahoitus

Onko sinulla loistava idea, jota haluaisit testata käytännössä?

Estääkö rahoituksen puute kokeilun, proton rakentamisen tai selvityksen teettämisen? 500-1000€ suuruisen Tuotekehitysrahan tavoitteena on innostaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa keksimään uusia tuotteita ja palveluja ja tuomaan niitä rohkeasti kokeiluun.

Kehitä ja testaa ideaasi Tuotekehitysrahalla!

"Olemme molemmat erittäin kiitollisia mahdollisuudesta hakea Tuotekehitysrahaa! Suosittelemme rahoituksen hakemista kaikille nuorille, jotka omaavat palavaa intohimoa omaan juttuunsa."
Aapo-Heiska
Aapo Heiskaopiskelija, Gradia
"Suosittelen rahoituksen hakemista niille taitaville ja intohimoisille tiimeille, joilla on hyvä, järkevästi dokumentoitu idea ja siihen liittyvä ongelma, joka ratkeaisi verrattain pienellä rahalla. Esimerkiksi opiskelijoille tuhat euroa on todella iso raha, vaikka se yritystasolla on kovin pieni summa. Strategisessa paikassa oikeaan aikaan siitä voidaan kuitenkin saada verrattain todella suuri hyöty, jolloin sitä kannattaa mielestäni ehdottomasti hakea”
Jani_ympyra
Jani Gröhnopiskelija, JAMK
“Me ollaan muun muassa tehty rahoituksen avulla uutuusselvitystä patentoinnin osalta, sekä käytetty sitä (täällä) Piilaaksossa oleviin alan huippukonferensseihin, ja ylipäätään verkostoitumiseen Yhdysvaltain maaperällä. Tuotekehitysrahoitusta pystyy käyttämään tosi useaan eri käyttötarkoitukseen ja se sen takia joustava ja monipuolinen rahoitusmuoto, jos on uusi idea, jota haluaa lähteä jalostamaan eteenpäin.”
Joona KoivistoEEG-algoritmin kehittämisprojekti, JYU
“Tuotekehitysrahoituksen avulla mä pääsin kehittämään mun omaa liikeideaa, tekemään erilaisia prototyyppejä ja testaamaan tuotteita käytännössä. Se että sai rahallista tukea, auttoi siihen, että lähti paljon rohkeammin testaamaan erilaisia asioita paljon pienemmällä kynnyksellä. Mä suosittelen Tuotekehitysrahoitusta kaikille niille, joilla on oma liikeidea ja halua lähteä kehittämään sitä eteenpäin ennen mahdollista oman yrityksen perustamista.”
Veera ViertamoCase-Eloveera, JAMK
Tuotekehitysrahoitus

Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi hakea Tuotekehitysrahoitusta? Tuotekehitysrahoitusta voi hakea JAMKin ja Jyväskylän yliopiston opiskelijat, tutkijat ja henkilökunta. Huom! Hakijana ei voi olla yritys, eikä rahaa voi käyttää palkkojen maksamiseen.
Voiko yritys hakea rahoitusta? Rahoituksen hakijana ei voi olla yritys.
Miten haen mukaan?

1. Katso seuraavan Tuotekehitysrahoituksen aikataulu ja täytä hakulomake Yritystehtaan verkkosivuilla. Pyydä tarvittaessa apua oppilaitokseksi yhteyshenkilöltä.

2. Saat tiedon pääsystäsi Tuotekehitysrahoitusraadin eteen noin viikkoa ennen raadin kokoontumista. Saat samalla henkilökohtaisen esiintymisaikasi sekä tarkemmat ohjeet hakuprosessista ja esityksen valmistelusta.

3. Saavu raadin eteen esittelemään ideasi sovittuna aikana. Aikaa esitykselle on 10 min, jonka jälkeen kysymyksille on varattu 5 min. Saat tiedon rahoituksen myöntämisestä muutaman päivän päästä raadista.

4. Myönteisen päätöksen jälkeen voit halutessasi suorittaa JAMKin FF-modulin vapaasti valittavia osia. Lisätiedot: oppilaitosyhteyshenkilöt

TUOTEKEHITYSRAHOITUS:

Ilman Tuotekehitysrahoitusta emme olisi voineet olla varmoja pelimme toiminnasta.

Tuotekehitysrahoitus mahdollisti Hoofinin tiimille yritysidean kokeilemisen ilman riskiä ja henkilökohtaisesti taattua lainaa.
 
"Katamme Tuotekehitysrahoituksen avulla markkina-alustan kehittämiseen ja testaamiseen liittyviä kustannuksia ja saamme näin rauhassa keskittyä toiminnan ja markkinoinnin kehittämiseen"
Nina Nurmesviita opiskelija, JAMK
riskitön-tuotekehitysraha-auttoi-alkuvaiheen-yritysidean-kanssa-eteenpäin

yritystehdas-kuvauspaiva-6976 kopio

 

Ideasta yritykseksi -valmennus:

Haaveiletko yrittäjyydestä ja haluat tukea ja sparrausta liikeideallesi?

Ideasta yritykseksi (5op) tarjoaa mahdollisuuden testata ja kehittää omaa liikeideaa kohti yrityksen perustamista opettajavalmentajien tukemana. Valmentajamme auttavat sinua tunnistamaan ideasi potentiaalin sekä kehittämään ideaasi ja itseäsi kohti oman yrityksen perustamista.
Ideasta yritykseksi -valmennus:

Kun haluat viedä ideasi kohti liiketoimintaa ja käynnistää yritystoiminnan!

"Suosittelen valmennusta sellaisille henkilöille, joilla yritysidea on jo päässyt hieman eteenpäin alkuheurekasta! Materiaaleista hyödyllisimmät olivat tuote-asiakas-matriisi, myynnin työmäärän arvionti, myyntibudjetti ja kassavirta. "

Kurssipalaute2021
Liikeideani alkuvaiheessa piti miettiä esimerkiksi pakkausta ja tuotantopuolta, jotta voisin edes tarjota tuotettani mihinkään myyntiin. Sen jälkeen tavoitteenani oli varovaisesti katsoa, mihin tuotteella on mahdollisuuksia. Tiedostin, että toimintaan pitää saada ammattimaisemmaksi. Siihen tarvitsin sparrausta johon Ideasta Yritykseksi -valmennus vastasi hyvin.
Kurssipalaute2020
Valmentajien luomat raamit keskustelulle ja kanssakäymiselle kurssin aikana olivat erinomaiset ja mielestäni niissä piilee täysin tämän kurssin onnistuminen: 10+! 
Kurssipalaute2020
IMG_2032
Ida TaskinenKauppatieteiden maisteri | Jyväskylän Yliopisto

"Suosittelen kurssia myös muille opiskelijoille. Ideasti yritykseksi -valmennuksen kautta avattiin kiinnostavasti mitä Jyväskylän yritysmaailmassa tapahtuu ja keneen kannattaa olla yhteydessä erilaisten asioiden tiimoilta. Monipuoliset kontaktit ovat yritysmaailmassa tärkeitä.”

katri-keskinen
Katri KeskinenSairaanhoitaja, Kliininen asiantuntija, YAMK | JAMK
Ideasta Yritykseksi -valmennus

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuka voi hakea mukaan Ideasta Yritykseksi -valmennukseen?

Valmennukseen voivat hakea Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän Yliopiston opiskelijat, tutkijat, henkilökunnan jäsenet sekä oppilaitosten alumnit vuoden ajan valmistumisesta. Valmennukseen voi hakea myös EduFutura -ristiinopiskelun kautta Gradiassa opiskelevat sekä avoimen yliopiston ja avoimen ammattikorkeakoulun kautta.

Kauan valmennus kestää?

Ideasta Yritykseksi -valmennuksia alkaa useita vuodessa. Toteutustapoja on useita, joista voit valita mieleisesi.
- 10 viikon valmennus suomeksi. Kokoontumiset n. 1 krt/vko etänä ja livenä
-10 viikon valmennus englanniksi. Kokoontumiset n. 1 krt/vko etänä ja livenä
- Lukuvuoden kestävä valmennus suomeksi. Kokoontumiset n. 1 krt/kk
- 5 viikon kesävalmennus suomeksi. Kokoontumiset n. 2 krt/vko
- Digitaalinen valmennus suomeksi. Suorita valmennus omien aikataulujesi mukaan kokonaan verkossa.
Valmennusten aloitusajankohdat löydät Ideasta Yritykseksi -sivulta.

Miten haen mukaan?

1. Valitse sinulle mieleinen toteutustapa ja aloitusajankohta Ideasta Yritykseksi -sivulla.
2. Täytä haluamasi toteutuksen hakulomake ja lähde matkalle kohti yrittäjäunelmien toteutumista!

Ideasta Yritykseksi -valmennus

"Tämä oli paras kurssi, mitä yliopiston kautta on tullut käytyä."

“Kurssin parasta antia oli realistinen, mutta hyvin kannustava ilmapiiri. Heti alkuun tehtiin selväksi, että vaikka idea olisi omasta mielestä mahtava, se ei tarkoita muiden ajattelevan niin, tai ettei sitä olisi keksinyt vielä kukaan muu. Kurssi antoi myös todella hyvän ymmärryksen talouden hallintaan ja suunnitteluun. Luvuilta ja ennusteilta ei voi ummistaa silmiään, vaikka se kuinka kuivalta jostain saattaakin tuntua.” 

Piia Sipari opiskelija, Jyväskylän yliopisto
sivutoiminen-yrittäjä.piia-sipari-sai-ideasta-yritykseksi-kurssilla-tyokalut-yritysunelman-toteuttamiseen
Yrittäjävalmennus:

Haluatko kehittää yritystäsi ja itseäsi yrittäjänä?

Yrittäjävalmennus (8op) on vuoden kestävä henkilökohtainen valmennus perustetuille yrityksille. Pääset kehittämään yrityksesi liiketoimintaa ja itseäsi oman yritysvalmentajan opastuksella juuri niissä asioissa, joissa sinulla on haasteita.

yritystehdas-kuvauspaiva-7125 kopio

 

Yrittäjävalmennus:

Miten Yrittäjävalmennus on vauhdittanut valmennuksen käyneitä yrityksiä?

“Valmennus sai rauhoittumaan ja keskittymään oikeisiin asioihin.”
Sanni OranenKoto Designmarket
“Olen ollut vuoden mukana Yrittäjävalmennuksessa osana yliopisto-opintojani. Valmennuksessa merkityksellistä on ollut se, että olen saanut konkreettisia ohjeita ja opastusta, miten pääsen askel kerrallaan kohti niitä haaveita ja unelmia, mitä minulla yrittäjä on.”
Eveliina AijasahoArt Farm Finland Oy
"Useat työkalut, kuten systemaattinen kassavirtalaskelma, ovat edelleen yrityksellämme käytössä. Suosittelen valmennusta kenelle tahansa aloittavalle yrittäjälle. Ulkopuolinen näkemys osaavilta ihmisiltä on aina tervetullutta.”
Ville HällTopaasia
 "Tulokset, joita sain kuluneen kolmen vuoden aikana ovat loistavat. Myynti on kasvanut kolmessa vuodessa yli 800 %."
Marjo VarjoluotoPimmeheijastin
Yrittäjävalmennus

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuka voi hakea mukaan Yrittäjävalmennukseen?

Valmennukseen voivat hakea Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän Yliopiston  opiskelijat, tutkijat, henkilökunnan jäsenet sekä edellä mainittujen oppilaitosten alumnit vuoden ajan valmistumisesta.

Pitääkö minulla on perustettu yritys?

Yrittäjävalmennukseen mukaan pääseminen vaatii voimassa olevan y-tunnuksen.

Miten haen mukaan?

Yrittäjävalmennukseen voi hakea jatkuvasti Yrittäjävalmennus -sivulla olevalla lomakkeella.

Yrittäjävalmennus

"Valmennuksessa on ollut tärkeää se, että epäuskon hetkillä on saanut tukea ja neuvoja."

"Yrittäjävalmennuksessa on voinut keskustella ja sparrata kaikenlaisia asioita. Minulle oli tärkeää, että asiat sai sanoa suoraan ja häpeilemättä."

Marjo Varjoluoto henkilökunnan jäsen, JAMK
PImme_omppupuu-1

Kaipaatko lisää inspiraatiota tai haluatko oppia uutta?

Yritystehdas järjestää yhdessä verkostonsa kanssa inspiroivia tapahtumia! Tulevat tapahtumat löydät Tapahtumat -sivultamme! Tiedon ja inspiraation nälkään löytyy paljon materiaalia myös jo menneistä tapahtumista!

Pohditko, mikä sinusta tulee isona?

Kurkkaa asiantuntijan vinkit tulevaisuuden työelämään!

Miksi minusta tulisi yrittäjä?

Lue Maru Hautalan ja Jere Rautamiehen kokemuksia yrittämisestä.

Kaipaatko selvyyttä yrityksen tärkeimpiin talouslukuihin?

Mitä olivatkaan tuloslaskelma, tase ja omavaraisuusaste?

Miten digimarkkinointi aloitetaan?

Aloittavan yrittäjän digimarkkinoinnin aloittamiseen vinkit löydät blogistamme!

Yritystehdas tarjoaa mahdollisuuksia yrittämiseen ja sen kokeiluun!

Tilaa esite palveluistamme sähköpostiisi !

Heräsikö kysymyksiä Tuotekehitysrahoituksesta, Ideasta yritykseksi tai Yrittäjävalmennuksesta?

Oppilaitostemme yhteyshenkilöt ovat sinua varten, ota heihin rohkeasti yhteyttä!
yritystehdas-suvi-salminen-duotone kopio
Klikkaa!
Suvi Salminen JAMK

suvi.salminen@jamk.fi

Suvi Salminen JAMK
yritystehdas-mari-suoranta-duotone kopio
Klikkaa!
Mari Suoranta Jyväskylän Yliopisto

mari.suoranta@jyu.fi

Mari Suoranta Jyväskylän Yliopisto
Yritystehtaan oppilaitosvalmennukset ja tapahtumat ovat osa EduFutura-strategiaa.

Me tarjoamme EduFuturan kanssa Suomen parhaat mahdollisuudet yrittäjyydestä innostumiseen!

Yritystehtaan oppilaitosvalmennukset ja tapahtumat ovat osa EduFutura-strategiaa.

Kehitämme ja tuotamme yrittäjyyden kursseja yhteistyössä opettajavalmentajien sekä kokeneiden liike-elämän osaajien kanssa. Kovan luokan liiketoimintaosaaminen, vahva suorituskykyvalmennus, kansainväliset suhteet, yritys- ja oppilaitosmaailman ristiinpölytys Jyväskylän EduFutura-strategian voimalla tekevät Yritystehtaasta ainutlaatuisen yhtiön Suomessa.

EduFutura Jyväskylä on Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston koulutuksen, tutkimuksen ja kehittämisen yhteisö. EduFutura kehittää tulevaisuuden oppimisratkaisuja. Luomme opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

EduFutura-ja-yritystehdas-tarjoavat-parhaat-mahdollisuudet-yrittäjyydestä-innostumiseen