Skip to content
usein-kysytyt-kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

MITÄ YRITYSTEHDAS TEKEE?

Yritystehdas valmentaa kasvuyrittäjiä Hautomossa ja innostaa oppilaitosten väkeä yrittäjyyteen muun muassa yrittäjyysvalmennuksissa, joista saa opintopisteitä.

MITEN YRITYSTEHDAS VOI AUTTAA MINUA?

JAMK & JYU 

Idean taso ja vaihe ratkaisee. Jos yritysideasi on vasta ideatasolla ja olet Jamkin tai Jyväskylän yliopiston opiskelija, tutkija tai henkilökunnan jäsen, voimme auttaa sinua Tuotekehitysrahoituksella ja Ideasta Yritykseksi -valmennuksessa

Jos sinulla on jo yritys, ja olet JAMKin tai Jyväskylän yliopiston tutkija tai henkilökunnan jäsen, voit hakea mukaan vuoden mittaiseen, räätälöityyn yrittäjävalmennukseen.

Jyväskyläläinen kasvuyritys

Jos liikeideasi on skaalautuva ja tähtäät kestävään kasvuun ja kansainvälisille markkinoille, voit hakea Hautomoon.

KENELLE YRITYSTEHTAAN PALVELUT ON TARKOITETTU?

Palvelumme ovat avoinna Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opiskelijoille, tutkijoille ja henkilökunnalle sekä kaikille jyväskyläläisille ja globaalisti kaikille, jotka haluavat sijoittaa yrityksensä Jyväskylään.

KUKA TÄMÄN MAKSAA?

Lähtökohta on että saamme budjetin omistajiltamme (Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu).

Omistajat näkevät potentiaalin kasvuyritystoiminnassa ja mahdollistavat Yritystehtaan toiminnan vuosittaisella budjetillaan.

Olemme voittoatavoittelematon inhouse-yhtiö. ROI tulee siitä, että yritykset kasvavat, tuovat työpaikkoja Jyväskylän seutukunnalle, positiivista mainetta ja yhteisöverokertymää.

KEITÄ YRITYSTEHTAASSA TOIMII JA MISSÄ ROOLEISSA?

Yritystehtaan tiimissä on kymmenen henkilöä, joista jokaisella on monipuolinen liike- ja yritystoiminnan kokemus ja osaaminen.

Lisäksi Yritystehtaan korkeakoulupalveluissa valmentaa laaja korkeakouluvalmentajatiimi.

Tutustu tiimin osaamiseen tarkemmin! 

MITEN YRITYSTEHTAAN TOIMINTAAN PÄÄSEE MUKAAN?

Ensiksi Yritystehtaan palvelusta: olemme Hautomo eli tarjoamme toimitilan ja valmennusta kasvuun tähtääville startupeille, joilla on skaalattava liikeidea (skaalattava tarkoittaa esimerkiksi sitä, että yritys pystyy kasvattamaan myyntiä ilman, että kulut kasvavat tai tarvitsee palkata lisää henkilöstöä) ja tavoitteena olisi hyvä olla kansainväliset markkinat.

Jos yllä oleva kuvaus, ei osunut ideasi kohdalle niin on toinen tapa päästä mukaan Yritystehtaalle. Jos opiskelet (vaikka osa-aikaisesti esim. avoimessa korkeakoulussa) tai työskentelet JAMKissa tai Jyväskylän yliopistossa, niin olet tervetullut meidän opinnollistettujen palveluiden puolelle.

Tervetuloa käymään meillä Yritystehtaalla! Paras tapa tietää, mitä Yritystehtaalla tapahtuu, on seurata some-kanaviamme ja tulla tapahtumiimme mukaan verkostoitumaan ja tapaamaan muita yrittäjyydestä innostuneita.


Hautomo

MITÄ HAUTOMOSTA SAA?

Hautomosta saat valmennusta ja modernit tilat käyttöösi!

Yritystehtaan valmennus painottuu liiketoiminnalliseen valmennukseen, jonka rinnalla kulkee kasvuyrittäjän henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin keskittyvä Performance-valmennus. Liiketoimintavalmennuksen tukirankana toimivat kuukausittaiset, yrityskohtaiset liiketoimintakatsaukset vastuuvalmentajan kanssa.

Valmentaminen on pääsääntöisesti one-to-one -tyylisistä sparrausta, jotka toistuvat kuukausittain. Valmennusta on mahdollista saada 4 + 2 tuntia kuukaudessa. Neljä tuntia omalta päävalmentajalta, kaksi tuntia muilta valmentajilta. 

Valmennuksen lisäksi Hautomo tarjoaa yritykselle mahdollisuuden hyödyntää Yritystehtaan uusia ja edustavia työskentelytiloja sekä yhteisön, jossa on paljon samanhenkisiä ihmisiä.

Hautomon yhteydessä järjestetään myös useita erilaisia tapahtumia, joiden kautta on mahdollista vahvistaa omaa verkostoa ja luoda suhteita eri sidosryhmiin. Lisäksi yritykselle tarjotaan mahdollisuus hyödyntää erilaisia sähköisiä työkaluja oman työnsä edistämiseksi.

Palvelun hinta on 245 EUR / kk + alv.

PALJONKO HAUTOMO MAKSAA?

Hautomovaiheessa yritykset maksavat valmennuksesta kuukausimaksua, ja osa yrityksistä ottaa oman huoneen, josta tehdään erillinen vuokrasopimus. Hautomomaksu on 245 € /kk, joka sisältää valmennuksen sekä coworking-tilojen käytön. Oman toimistohuoneen hinta alk. 285 €. 

MITEN HAUTOMOON PÄÄSEE?

Valmentajien kanssa arvioidaan sisäänpääsykriteerien kautta liikeidean taso, jonka jälkeen on mahdollista päästä hautomoraatiin, joka hyväksyy 12 yritystä / vuosi Hautomoon.

Tutustu kriteereihimme!

Saanko Hautomosta rahoitusta?

Emme sijoita yrityksiin. Olemme tunnistaneet lukuisia rahoitusvaihtoehtoja kasvuun tähtääville yrityksille ja päivitämme aktiivisesti tietojamme rahoitusvaihtoehdoista sekä rakennamme verkostoja sijoittajiin ja rahoittajiin. 

Järjestämme säännöllisesti Rahoituspaneelia, jossa rahoittajat ja sijoittajat tulevat kuuntelemaan kasvuyrittäjien rahoitustarpeita ja -kelpoisuutta. 

Hautomoon pääseminen ei takaa automaattisesti yritykselle rahoituksen tai pääomasijoituksen saamista. Yritystehtaalla on kuitenkin erittäin hyvät suhteet ja verkostot erilaisiin rahoittajiin ja toimimme koko ajan kiinteässä yhteistyössä mm. Jyväskylän Yliopiston sijoitusyhtiö Unifundin, JAMK:n Turbiini-rahaston, FiBANin, erilaisten business-enkelien, Business Finlandin ja ELY-keskuksen kanssa.

MILLAISIA YRITYKSIÄ HAUTOMOSSA ON?

Meillä on yrityksiä aina vaateteollisuudesta syöpätutkimukseen. Asiakkaamme tulevat useilta eri toimialoilta, mutta heitä yhdistää halu kasvaa ja kehittyä skaalautuvan bisneksensä kanssa! Kaikki yritykset ovat Jyväskylästä ja yritysten kumulatiivinen liikevaihto on alle 1 milj. euroa.

MIKÄ ON YRITYSTEHTAAN VALMENTAJIEN ROOLI?

Yritystehtaan henkilöt ovat neuvonantajia ja yrittäjä kantaa itse liiketoimintavastuut.

Yritystehtaan henkilöt toimivat valmentajina ja sparraavat yrityksiä, mutta eivät osallistu esim. rahoitus- tai myyntineuvotteluihin asiakkaan kanssa. Yritystehtaan valmentajat ovat tukena, mutta eivät tee tai toteuta toimia yrityksen puolesta. 

Yritystehdas ei ole yrityksissä osaomistajana.


Yrittäjävalmennus

Kuka voi hakea mukaan Yrittäjävalmennukseen? Valmennukseen voivat hakea Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän Yliopiston opiskelijat, tutkijat, henkilökunnan jäsenet sekä edellä mainittujen oppilaitosten alumnit vuoden ajan valmistumisesta.
Pitääkö minulla on perustettu yritys?

Yrittäjävalmennukseen mukaan pääseminen vaatii voimassa olevan y-tunnuksen.

Miten haen mukaan? Yrittäjävalmennukseen voi hakea jatkuvasti alla olevalla lomakkeella. Lisätietoja saat oman oppilaitoksesi yhteyshenkilöltä, joiden yhteystiedot löydät alempaa tältä sivulta.

Ideasta Yritykseksi -valmennus

Kuka voi hakea mukaan Ideasta Yritykseksi -valmennukseen? Valmennukseen voivat hakea Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opiskelijat, tutkijat, henkilökunnan jäsenet sekä oppilaitosten alumnit vuoden ajan valmistumisesta. Valmennukseen voivat hakea myös Gradiassa opiskelevat EduFutura -ristiinopiskelun kautta. Valmennukseen voi hakea myös avoimen yliopiston ja avoimen ammattikorkeakoulun kautta muualta Suomesta.
Voiko Ideasta Yritykseksi -valmennukseen hakeutua muualla kuin JAMKissa ja Jyväskylän yliopistossa opiskelevat?

Ideasta yritykseksi -valmennukseen voi osallistua avoimen amkin kautta (JAMK), jos kotioppilaitos on jokin muu kuin JAMK tai Jyväskylän yliopisto.

Tällöin sinun tulee ilmoittautua sekä Yritystehtaan sivujen kautta haluamaasi toteutukseen että Avoimen sivujen kautta. Tämä sen vuoksi, että käytämme rinnakkaisia järjestelmiä. Avoimen opiskelijoille kurssi on maksullinen, 75e.

Katso seuraavat Ideasta yritykseksi toteutukset.

Kuinka pääset mukaan?

1. Ilmoittaudu mukaan valitsemaasi toteutukseen ja valitse organisaatioksi "muu organisaatio, suoritan valmennuksen avoimen kautta". Saat jatko-ohjeet valmennuksen valmentajilta.

2. Ilmoittaudu vastaavaan myös JAMKin sivuilla.
Ilmoittautuminen valitsemaasi toteutukseen:

Lue lisätietoja avoimen maksuista.

Kysy lisää:

Avoimen yliopiston osalta:
Päivi Patja
paivi.m.patja@jyu.fi
+358 40 576 7839

Avoimen amk:n osalta
Suvi Salminen
suvi.salminen@jamk.fi 
+358 50 372 2678

Kauan valmennus kestää?

Ideasta Yritykseksi -valmennuksia alkaa useita vuodessa.Valmennuksia järjestetään

  • 10 viikon lähitoteutuksina suomeksi ja englanniksi, kokoontumiset n. 1 krt/vko
  • 10 viikon online-valmennuksina suomeksi
  • 5 viikon intensiivisenä kesävalmennus suomeksi. Kokoontumiset n. 2 krt/vko

Valmennusten aloitusajankohdat löydät Ideasta Yritykseksi -sivulta.

Miten haen mukaan?

1. Valitse sinulle mieleinen toteutustapa ja aloitusajankohta Ideasta Yritykseksi -tapahtumasivulla.
2. Täytä haluamasi toteutuksen hakulomake ja lähde matkalle kohti yrittäjäunelmien toteutumista!

Jäikö vielä kysyttävää?

Voit ottaa meihin yhteyttä oheisella lomakkeella. Valitse alasvetovalikosta, mitä kysymyksesi koskee ja kirjoita kysymys sen alapuolella olevaan laatikkoon!