Skip to content
yritystehtaan-hautomo-auttaa-startuppeja-saavuttamaan-vakaan-kasvun

Hautomo - paras alusta nopealle kasvulle

Startupit haluavat kasvua - me haluamme sitä myös

Saat Hautomossa käyttöösi kokeneista yrittäjistä, sijoittajista ja liike-elämän konkareista koostuvan valmentajatiimin. Kuten tiedät, niin urheilumaailmassa kuin liike-elämässäkin, valmentaja voi tehdä eron keskinkertaisuuden ja huippusuoritusten välillä.

1. Aikaa säästyy – Me yrittäjinä ymmärrämme, että aika on arvokasta. Autamme sinua keskittymään oikeisiin asioihin.

2. Kasvu nopeutuu – Hautomon avulla pääset nopeammin maailmalle.  Hautomossamme työskentelee kokenut valmennustiimi, joka koostuu sarjayrittäjistä, sijoittajista ja alan ammattilaisista, joiden kokemusten avulla voit ohittaa monia virheitä.

3. Verkostosta vertaistukea – Loitpa uutta markkinaa tai ravistelet vanhaa, me autamme sinua kiinnittymään vahvaan verkostoon ja maksimoimaan hyödyt yrityksellesi. Tehtaalla pääset verkostoitumaan alan ammattilaisten, sijoittajien ja muiden yrittäjien kanssa. Voit löytää uusia asiakkaita ja kumppaneita tapahtumiemme kautta. Vertaistuki on kullanarvoista. Meillä hautomossa on 24 startupia eri toimialoilta, jotka jakavat kokemuksia, vinkkejä ja verkostoja keskenään.

hautomovalmennus-01

 

Hautomoländerikuvapohja

 

4. Sitoudumme menestykseesi – Haluamme aidosti olla mukana rakentamassa kasvuasi ja tulevaisuuden menestystarinaasi. Olemme itse aikoinaan saaneet startupeihimme apuja, joten nyt haluamme antaa takaisin. Kahdenvuoden aikana ehdimme perehtyä laaja-alaisesti yritykseksi tarpeisiin.

5. Rahoitusosaaminen kasvaa - Tiedämme, että rahoitus ja kansainvälistyminen ovat startup-yrittäjälle avainasemassa. Järjestämme sijoittajatapahtumia, joissa pääset tapaamaan kotimaisia ja ulkomaisia sijoittajia. Tarjoamme myös rahoitusvalmennusta neljä kertaa vuodessa. Autamme sinua koko rahoituspolun rakentamisessa eri lähteistä.

 

Yritystehdas on poikkeuksellinen toimija. Emme ota osuutta yrityksestäsi, sillä olemme voittoa tavoittelematon inhouse-yhtiö, jonka toiminnan mahdollistavat Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän yliopisto sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulu.

Kokenut ja yrittäjävetoinen valmennustiimi käytössäsi

Yritystehtaan Hautomossa on käytössäsi huippuluokan valmennustiimi, joka koostuu kokeneista sarjayrittäjistä, sijoittajista ja liike-elämän konkareista. Me emme tee puolestasi, mutta saat käyttöösi tiimimme omakohtaisen kokemuksen liike-elämästä, kasvuyrittäjyydestä ja kansainvälisestä startup-maailmasta. Me olemme vieneet läpi lukuisia rahoituskierroksista, tehneet exitejä ja johtaneet kasvuyrityksiä. Me jaamme kanssasi käytännön vinkkejä ja arvokasta kokemusta, joka auttaa sinun yritystäsi välttämään useat sudenkuopat ja saavuttamaan menestystä nopeammin.

Tähän päivään mennessä kertynyt kokemuksemme lukuina:

3200 valmennusreferenssien määrä
137 Yrittäjäkokemus vuosina
91 Yrityskauppojen määrä
141 Advisor- ja hallitusroolien määrä

Keskity oikeisiin asioihin kanssamme

Kaksivuotinen Hautomovalmennus räätälöidään sinun sekä yritykseksi tarpeisiin ja aikatauluun. Valmennuksen aikana keskitytään niihin teemoihin, jotka ovat liiketoimintasi kannalta tärkeimmät. Valmennus auttaa vähentämään virheitä ja optimoimaan päätöksiä. Valmennusteemat voivat liittyä esimerkiksi rahoitukseen, kansainvälistymiseen, talouden tunnuslukuihin ja tiimin rekrytointiin

Hautomovalmennus maksaa 245e / kk yrityksille, loppuosan kustannuksista maksavat Yritystehtaan omistajat yrityksen puolesta ilman sitoumuksia. Emme ota osuuksia yrityksistä. Valmennus on alkaen 4h kuukaudessa. Tutustu tarkemmin valmennukseemme ja sen toteuttamiseen sekä sisäänottokriteereihimme.

metodi-valkoinen

Vinkit yritysjohtajalle!

Tilaa asiantuntija-artikkelimme suoraan sähköpostiisi!

Ensimmäisessä postissa saat vinkkejä, miten startupin perusteellinen due diligence vakuuttaa sijoittajan ja ostajan.

Menestys on hyvinvoinnin sivutuote

yritystehtaan-yritysvalmentaja-marko-sorri-ja-topaasian-yrittäjä-jussi-galla-polkevat-yritystehtaalla-kuntopyörillä

Yrittäjän jaksaminen ja hyvinvointi ei ole sattumaa. Siksi liiketoimintavalmennuksen lisäksi valmennamme ihmisiä bisneksen takana. Hautomokonseptiimme kuuluu kiinteästi hautomoasiakasyrityksen ydinryhmän hyvinvointi- ja suorituskykyohjelma Performance Program.

Ohjelma tarjoaa valmennusta kolmesta teemasta – yrittäjän suorituskyvystä, tiimin rakentamisesta ja HRD:stä sekä kasvun kulttuuriin kehittämisestä. Haluamme olla aidosti mukana tukemassa ja rakentamassa hautomoyritystemme kasvua ja tulevaisuuden menestystarinoita!

Tutustu Performance Programiin!

Valjasta tiimisi ja yritykseksi potentiaali

  • Tunnistatte kasvun kannalta kriittisimmät ja keskeisimmät kohdat paremmin, jolloin arvon maksimoiminen että kotiuttaminen nopeutuu​ ja yritys saavuttaa potentiaalinsa nopeammin ​
  • Keskinäiset toimintatavat selkeytyvät, tavoiteellistuvat ja konkretisoituvat – tiimin osaamisesta saadaan enemmän irti​
  • Luotte vahvemman yhteistyökulttuurin 
  • Näkemys toimivan tiimin rakentamiseen​ selkeytyy
  • Menestymismahdollisuudet paranevat Yritystehtaan avulla​ - käytössäsi on valmentajien lisäksi missä ja milloin vain digivalmennusalusta

 

Tukea ja apua sinulle yrittäjänä

yritystehtaan hautomon yritysvalmentajat vesa lehtinen ja henna kautto valmentavat startuppeja kohti kestävää kasvua

 

HAUTOMOSTA pitoa päähän ja bisnekseen:

Valmennamme suorituskykyisiä ja hyvinvoivia kasvuyrittäjiä

Hautomossa on ollut yrityksiä aina robotiikasta vaateteollisuuteen ja syöpätutkimuksesta skaalautuviin erp-projekteihin.

Meille Yritystehtaan hautomoon olet tervetullut, kun liikeideasi on skaalautuva. Skaalautuvalla idealla tarkoitamme, että yrityksesi tuote, palvelu tai idea on sellainen, että myyntiä pystytään sen avulla kasvattamaan ilman, että tarvitsee lisätä sen tuottamiseen resursseja samassa suhteessa.

Skaalautuvan idean lisäksi odotamme, että ideasi taustalla on tiimi (väh. 2 hlöä) sekä tahto kasvaa.

Yritystehdas tarjoaa paikan 12kk+12kk kestävään Hautomoon vuodessa 12 potentiaalisinta Jyväskylään sijoittunutta startupia, joiden toteutunut kumulatiivinen liikevaihto on alle 1 M€.

Valinnan hautomoon hyväksymisestä tekee aina Yritystehtaan ulkopuolinen gate-raati yrityksen myyntipuheen ja lukujen perusteella. 

Heräsikö kiinnostus? Tutustu kriteereihimme!

Annetaan asiakkaidemme kertoa,

miten he ovat hyötyneet valmennuksesta

Hautomo-x-Green-Carbon-ilman-taustaa

Lue GreenCarbonin kasvutarina!

matti-pieni
Matti ToivonenCEO, Green Carbon

"Tähän mennessä kertyneellä yrittäjähistorialla, olemme ymmärtäneet, että vaikka osaamme monia asioita, emme osaa kaikkea ja apua kaivataan monellakin sektorilla."

IMG_6179 kopio
Marko FileniusCEO, Tridea

"Kokeneena yrityksen johtajana on vaarallista luulla tietävänsä kaiken. Yhteisö on joukkovoima, joka avaa silmät erilaisille näkökulmille ja auttaa pysymään ulkona omasta kuplasta.”

Petteri Poweresta-3
Petteri MalinenPoweresta 
“Yritystehtaan verkosto on ollut kullanarvoinen. Verkosto on nopeuttanut tavoitteidemme etenemistä merkittävästi! 
RIVA-eeva
Eeva GeierRIVA Clothing
"Hautomovalmennuksen ansiosta ylitimme taloudelliset tavoitteet reilusti ja kolminkertaisimme liikevaihtomme."
eCycled kopio
Juuso Tiitola ja Olli JärvieCycled
 ”Aikamoisessa myllyssä olemme olleet, emmekä olisi tässä pisteessä ilman Hautomoa ja valmennusta! Suosittelemme Hautomoa vahvasti muille yrittäjille. Yritystehtaalle kuuluu tosi iso kiitos!”
aleksi-halsas
Aleksi HalsasCEO, SalesLed
“Yhteistyö yllätti! Ymmärrystä ja näkemystä yksityisen puolen toimintaan löytyi heti ensi tapaamisella, ja sparrailusta sekä ajatusten vaihdosta on ollut aitoa hyötyä liiketoimintamme kehittämisen kannalta.”

"Täydellinen esimerkki teknologia-startupin kasvutarinasta"

Katso videolta miten Hautomovalmennus on auttanut WeeeFineria liiketoiminnan kehittämisessä!

Hautomoon sisäänpääsy vaatii kriteerien täyttymisen

Hautomovalmennuksen kesto on kaksi vuotta.  Valmennukseen valitaan vain potentiaalisimmat kasvajat, joiden liikeidea on skaalautuva. Kasvu vaatii halua ja sitoutumista, siksi myös sisäänottokriteerimme ovat kovat. Yritys saa mielellään olla maksimissaan 5 vuotta vanha ja kumuloitunut liikevaihto on korkeintaan 1 M€. Huomioithan, että yrityksessäsi on oltava Jyväskylä-kytkös hyödyntääksesi Hautomopalveluitamme.

Valinnan Hautomoon hyväksymisestä tekee aina Yritystehtaan ulkopuolinen gate-raati yrityksen myyntipuheen ja lukujen perusteella. Tutustu Hautomon kriteereihin laajemmin.

 

Ota rohkeasti yhteyttä niin katsotaan profiilianne tarkemmin!

Klikkaa lisätietoja!
Skaalautuva tuote/palvelu
Skaalautuva tuote/palvelu Uskottava suunnitelma skaalautumiseen vaadittavien pääomien ja tarvittavien henkilöresurssien hankkimiseksi
Klikkaa lisätietoja!
Sitoutunut tiimi
Sitoutunut tiimi

Vähintään 2 kokopäiväistä yrittäjää/työntekijää

Klikkaa lisätietoja!
Uskottava rahoitussuunnitelma
Uskottava rahoitussuunnitelma

Yrityksellä on uskottava rahoitussuunnitelma tulevaisuuteen. Yrityksen kumulatiivinen liikevaihto ei mielellään ylittäisi 1Me.

Klikkaa lisätietoja!
Yrittäjien halu kehittyä ja vastaanottaa valmennusta
Yrittäjien halu kehittyä ja vastaanottaa valmennusta

Selkeä ymmärrys valmennuksen painotuksesta, joka on sovittu Yritystehtaan kanssa.

Klikkaa lisätietoja!
Jyväskyläsidonnaisuus
Jyväskyläsidonnaisuus Yrityksen kotipaikka on Jyväskylässä ja yrityksen avainhenkilöt ovat sitoutuneet Yritystehtaan palveluihin
Klikkaa lisätietoja!
Kyky kasvaa
Kyky kasvaa

Kokopäiväistä toimintaa, pilotointia, tuotekehitys loppusuoralla, käynnistysvaiheen rahoitus kunnossa. Yritys on mielellään max. 5 vuotta vanha.

Tutustu Yritystehtaan tiloihin videolta
ja lue lisää tiloistamme!

Tavoitteena saada kasvuun tähtäävälle liikeidealle ulkopuolista rahoitusta?

Kasvuun tähtäävä liikeidea tarvitsee alkuvaiheessa nopean kasvun tueksi lähes aina ulkopuolista rahoitusta. Kasvuyrityksen rahoitusvaihtoehdot edellyttävät taas yritykseltä rahoituskepoisuutta. Rahoitusvalmennuksemme on kaikille kovaan kasvuun tähtääville yrityksille!

Yritysvalmentajamme Marko Sorri opastaa viiden kerran valmennuksessa yrityksiä muun muassa seuraavista teemoista:

Rahoitusvalmennus on maksuton eikä edellytä, että olisit mukana muissa Yritystehtaan valmennusohjelmissa.

Rahoitusvalmennus kiinnostaa!

rahoitusvalmennus auttaa kehittämään startupin rahoituskelpoisuutta ja tuo tutuksi erilaisia rahoitusinstrumentteja

 

Inspiroidu tapahtumissamme!

Inspiroidu, kehity ja kehitä! Yritystehtaan  ja yhteistyökumppaneiden  koulutukset  ja tapahtumat  tarjoavat mahdollisuuden tulla kehittämään  omaa  osaamista. Rennolla, mutta raudanlujalla ammattitaidolla tehdyistä koulutuksista et tule lähtemään tyhjin käsin.

Usein kysytyt kysymykset

MITÄ HAUTOMOSTA SAA?

Hautomosta saat valmennusta ja modernit tilat käyttöösi!

Yritystehtaan valmennus painottuu liiketoiminnalliseen valmennukseen, jonka rinnalla kulkee kasvuyrittäjän henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin keskittyvä Performance-valmennus. Liiketoimintavalmennuksen tukirankana toimivat kuukausittaiset, yrityskohtaiset liiketoimintakatsaukset vastuuvalmentajan kanssa.

Valmentaminen on pääsääntöisesti one-to-one -tyylisistä sparrausta, jotka toistuvat kuukausittain. Valmennusta on mahdollista saada 4 + 2 tuntia kuukaudessa. Neljä tuntia omalta päävalmentajalta, kaksi tuntia muilta valmentajilta. 

Valmennuksen lisäksi Hautomo tarjoaa yritykselle mahdollisuuden hyödyntää Yritystehtaan uusia ja edustavia työskentelytiloja sekä yhteisön, jossa on paljon samanhenkisiä ihmisiä.

Hautomon yhteydessä järjestetään myös useita erilaisia tapahtumia, joiden kautta on mahdollista vahvistaa omaa verkostoa ja luoda suhteita eri sidosryhmiin. Lisäksi yritykselle tarjotaan mahdollisuus hyödyntää erilaisia sähköisiä työkaluja oman työnsä edistämiseksi.

Palvelun hinta on 245 EUR / kk + alv.

PALJONKO HAUTOMO MAKSAA?

Hautomovaiheessa yritykset maksavat valmennuksesta kuukausimaksua, ja osa yrityksistä ottaa oman huoneen, josta tehdään erillinen vuokrasopimus. Hautomomaksu on 245 € /kk, joka sisältää valmennuksen sekä coworking-tilojen käytön. Oman toimistohuoneen hinta alk. 285 €. 

MITEN HAUTOMOON PÄÄSEE?

Valmentajien kanssa arvioidaan sisäänpääsykriteerien kautta liikeidean taso, jonka jälkeen on mahdollista päästä hautomoraatiin, joka hyväksyy 12 yritystä / vuosi Hautomoon.

Tutustu kriteereihimme!

Saanko Hautomosta rahoitusta?

Emme sijoita yrityksiin. Olemme tunnistaneet lukuisia rahoitusvaihtoehtoja kasvuun tähtääville yrityksille ja päivitämme aktiivisesti tietojamme rahoitusvaihtoehdoista sekä rakennamme verkostoja sijoittajiin ja rahoittajiin. 

Järjestämme säännöllisesti Rahoituspaneelia, jossa rahoittajat ja sijoittajat tulevat kuuntelemaan kasvuyrittäjien rahoitustarpeita ja -kelpoisuutta. 

Hautomoon pääseminen ei takaa automaattisesti yritykselle rahoituksen tai pääomasijoituksen saamista. Yritystehtaalla on kuitenkin erittäin hyvät suhteet ja verkostot erilaisiin rahoittajiin ja toimimme koko ajan kiinteässä yhteistyössä mm. Jyväskylän Yliopiston sijoitusyhtiö Unifundin, JAMK:n Turbiini-rahaston, FiBANin, erilaisten business-enkelien, Business Finlandin ja ELY-keskuksen kanssa.

MILLAISIA YRITYKSIÄ HAUTOMOSSA ON?

Meillä on yrityksiä aina vaateteollisuudesta syöpätutkimukseen. Asiakkaamme tulevat useilta eri toimialoilta, mutta heitä yhdistää halu kasvaa ja kehittyä skaalautuvan bisneksensä kanssa! Kaikki yritykset ovat Jyväskylästä ja yritysten kumulatiivinen liikevaihto on alle 1 milj. euroa.

MIKÄ ON YRITYSTEHTAAN VALMENTAJIEN ROOLI?

Yritystehtaan henkilöt ovat neuvonantajia ja yrittäjä kantaa itse liiketoimintavastuut.

Yritystehtaan henkilöt toimivat valmentajina ja sparraavat yrityksiä, mutta eivät osallistu esim. rahoitus- tai myyntineuvotteluihin asiakkaan kanssa. Yritystehtaan valmentajat ovat tukena, mutta eivät tee tai toteuta toimia yrityksen puolesta. 

Yritystehdas ei ole yrityksissä osaomistajana.

Heräsikö kiinnostus?

Haluatko Hautomoon?

Voit ottaa yhteyttä Hautomoon liittyen oheisella lomakkeella tai voit olla myös suoraan yritysvalmentajiimme yhteydessä!