Skip to content
yritystehtaan-hautomo-auttaa-startuppeja-saavuttamaan-kestävän-kasvun

Hautomosta

Hautomo mahdollistaa nopean ja vakaan kasvun

Haluatko mukaan räätälöityyn valmennukseen, jonka tarjoamme parhaille, kansainväliseen kasvuun tähtääville kasvuyrityksille? 

Hautomo on:

 • yrityskohtaisesti räätälöity
 • kahden vuoden mittainen kasvuohjelma, joka vauhdittaa startuppisi kasvua.
 • Valmennuksen lisäksi voit hyödyntää tiloja, verkostoja ja tapahtumia.

Valmennus on tarkoitettu skaalautuville startupeille, joiden kumulatiivinen liikevaihto on korkeintaan 1Me ja jotka ovat mielellään max. 5 vuotta vanhoja. Yrityksellä on oltava Jyväskylä-kytkös. Katso kaikki kriteerit!

Katso, mitkä kaikki yritykset ovat ja ovat olleet mukana Hautomossa! 
Hautomossa tukenasi

Kokenut ja yrittäjävetoinen valmennustiimi

Vahvuutemme on yrittäjävetoinen tiimi, joka on kerryttänyt osaamistaan vuosikymmenten ajan. Yritystehtaan ydintiimi rakentuu yrittäjistä, asiantuntijoista, sijoittajista ja liike-elämän konkareista, joilla on aidosti omakohtaista osaamista ja kokemusta yrittäjyydestä, kansainvälisestä startup-bisneksestä sekä vahvasta sidosryhmätoiminnasta.

Tähän päivään mennessä kertynyt kokemuksemme lukuina:

3200 valmennusreferenssien määrä
137 Yrittäjäkokemus vuosina
91 Yrityskauppojen määrä
141 Advisor- ja hallitusroolien määrä
Vinkit yritysjohtajalle!

Tilaa asiantuntija-artikkelimme suoraan sähköpostiisi!

Ensimmäisessä postissa saat vinkkejä, miten startupin perusteellinen due diligence vakuuttaa sijoittajan ja ostajan.

yritystehtaan-yritysvalmentaja-marko-sorri-ja-topaasian-yrittäjä-jussi-galla-polkevat-yritystehtaalla-kuntopyörillä

 

HAUTOMOSTA pitoa päähän ja bisnekseen:

Valmennamme suorituskykyisiä ja hyvinvoivia kasvuyrittäjiä

Yrittäjän jaksaminen ja hyvinvointi ei ole sattumaa. Siksi liiketoimintavalmennuksen lisäksi valmennamme ihmisiä bisneksen takana. Hautomokonseptiimme kuuluu kiinteästi hautomoasiakasyrityksen ydinryhmän hyvinvointi- ja suorituskykyohjelma Performance Program.

Ohjelma tarjoaa valmennusta kolmesta teemasta – yrittäjän suorituskyvystä, tiimin ja kasvun kulttuuriin kehittämisestä. Haluamme olla aidosti mukana tukemassa ja rakentamassa hautomoyritystemme kasvua ja tulevaisuuden menestystarinoita!

Tutustu Performance Programiin!

Kuuntele Yrittäjäradiota!

Mitä Yritystehdas tekee?

Nappaa kuunteluun Yritystehtaan jakso Yrittäjäradiossa. Yritysvalmentajamme Henna Kautto ja Mika Fisk avaavat Hautomoa ja kuinka Hautomoon voi päästä! 🎧

Keskity oikeisiin asioihin

Valmennusteemat

Yritykseksi tarpeet muodostavat valmennuksen ytimen.
Valmennusteemoja painotetaan yrityksesi omien tarpeiden mukaan aina talouden tunnusluvuista tiimin rekrytointiin ja rahoituksesta myyntiin ja kansainvälistymiseen.

yritystehtaan hautomo rakentuu 12 valmennusteeman ympärille, jotka ovat myynti, markkinointi, brändi, kilpailijat, asiakkaat, talous, rahoitus, johtaminen, pitchaus, kansainvälistyminen, tuotekehitys ja palvelumuotoilu.

 • Hautomovalmennus räätälöidään sinun sekä yritykseksi tarpeisiin ja aikatauluun. Valmennuksen aikana keskitytään niihin teemoihin, jotka ovat liiketoimintasi kannalta tärkeimmät. Valmennus auttaa vähentämään virheitä ja optimoimaan päätöksiä.

 • Me emme valmenna ainoastaan liiketoimintaa, vaan myös sinua itseäsi. Performance Program keskittyy suorituskyvyn, tiimin ja kasvun kulttuurin kehittämiseen. Tarjoamme valmennusta hyvän työympäristön luomisesta aina yksilölliseen osaamisen kehittämiseen ja johtamistyöhön. Autamme sinua pysymään motivoituneena ja tekemään parempia päätöksiä.

 • Valmennus maksaa 245e / kk yrityksille, loppuosan kustannuksista maksavat Yritystehtaan omistajat yrityksen puolesta ilman sitoumuksia. Emme ota osuuksia yrityksistä. Valmennus on alkaen 4h kuukaudessa.

 • Hautomovalmennuksen kesto on kaksi vuotta.  Valmennukseen valitaan vain potentiaalisimmat kasvajat. Kasvu vaatii halua ja sitoutumista, siksi myös sisäänottokriteerimme ovat kovat. Yritys saa mielellään olla maksimissaan 5 vuotta vanha ja kumuloitunut liikevaihto on korkeintaan 1 M€. Huomioithan, että yrityksessäsi on oltava Jyväskylä-kytkös hyödyntääksesi Hautomopalveluitamme.

 • Tutustu tarkemmin valmennukseemme ja sen toteuttamiseen sekä sisäänottokriteereihimme.
Paras alusta nopealle kasvulle!​

Yritystehtaalta apua yrittäjän arkeen!

Valjasta tiimisi ja yritykseksi potentiaali!

 

 • Tunnistatte kasvun kannalta kriittisimmät ja keskeisimmät kohdat paremmin, jolloin arvon maksimoiminen että kotiuttaminen nopeutuu​ ja yritys saavuttaa potentiaalinsa nopeammin ​
 • Keskinäiset toimintatavat selkeytyvät, tavoiteellistuvat ja konkretisoituvat – tiimin osaamisesta saadaan enemmän irti​
 • Luotte vahvemman yhteistyökulttuurin 
 • Näkemys toimivan tiimin rakentamiseen​ selkeytyy
 • Menestymismahdollisuudet paranevat Yritystehtaan avulla​ - käytössäsi on valmentajien lisäksi missä ja milloin vain digivalmennusalusta

 

Tukea ja apua sinulle yrittäjänä!"Täydellinen esimerkki teknologia-startupin kasvutarinasta"

Tutustu Yritystehtaan tiloihin videolta
ja lue lisää tiloistamme!

yritystehtaan hautomon yritysvalmentajat vesa lehtinen ja henna kautto valmentavat startuppeja kohti kestävää kasvua

 

HAUTOMOSTA pitoa päähän ja bisnekseen:

Valmennamme suorituskykyisiä ja hyvinvoivia kasvuyrittäjiä

Hautomossa on ollut yrityksiä aina robotiikasta vaateteollisuuteen ja syöpätutkimuksesta skaalautuviin erp-projekteihin.

Meille Yritystehtaan hautomoon olet tervetullut, kun liikeideasi on skaalautuva. Skaalautuvalla idealla tarkoitamme, että yrityksesi tuote, palvelu tai idea on sellainen, että myyntiä pystytään sen avulla kasvattamaan ilman, että tarvitsee lisätä sen tuottamiseen resursseja samassa suhteessa.

Skaalautuvan idean lisäksi odotamme, että ideasi taustalla on tiimi (väh. 2 hlöä) sekä tahto kasvaa.

Yritystehdas tarjoaa paikan 12kk+12kk kestävään Hautomoon vuodessa 12 potentiaalisinta Jyväskylään sijoittunutta startupia, joiden toteutunut kumulatiivinen liikevaihto on alle 1 M€.

Valinnan hautomoon hyväksymisestä tekee aina Yritystehtaan ulkopuolinen gate-raati yrityksen myyntipuheen ja lukujen perusteella. 

Heräsikö kiinnostus? Tutustu kriteereihimme!

Liiketoiminnalle vauhtia Hautomosta

Katso videolta miten Hautomovalmennus on auttanut WeeeFineria liiketoiminnan kehittämisessä!

Kokemuksia Hautomosta

”As an experienced entrepreneur the biggest benefits from the incubation program has been the regular sparring and feedback for the strategy thinking. Also the coaching for specific themes has been always well available.”

Matti ToivonenCEO, Green Carbon
”Eri valmentajien osaaminen, verkostot, muut yritykset, tapahtumat ja epävirallisemmat aktiviteetti tarjoavat apua ja mahdollisuuksia lähes kaikessa. Lisäksi toiminnassa on mahtava henki. Konsepti on hyvä ja sen verran monipuolinen, että äkkiseltään on vaikea keksiä paljoa parannettavaa” 
Veli-Mikko PuupponenCEO, BiopSense
”Valmennuksesta saa erilaisen näkökulman katsoa liiketoimintaa. Voi olla, että olemme itse jättäneet jonkun asian huomioimatta tai sitten olemme nostaneet esille jonkun asian, joka ei sitten olekaan liiketoiminnan kannalta niin tärkeä.”
Hautomoasiakas2021
"Löysin bisnekselle tarkan suunnan ja se oli tärkeää. Sain hyviä kontakteja."
Hautomoasiakas2022
Hautomosta hurjaan kasvupyrähdykseen

”Hautomojakson aikana tärkeimmät asiat arjen tekemisessä on vakiintuneet"

Ensimmäinen vuosi Yritystehtaan Hautomossa toi RIVA Clothingille historian hurjimman kasvupyrähdyksen niin yrityksen kuin yrittäjien osalta:

 • Puolen miljoonan liikevaihtorajan ylitys ja samalla RIVAn historian kovin liikevaihdon kasvu (rikoimme asettamamme tavoitteet yli 100 000 eurolla)
 • tilat kasvoivat viisinkertaisiksi
 • työntekijä määrän tuplaaminen
 • asioiden kehittyminen ammattimaisempaan suuntaan
 • henkinen kasvu yrittäjinä

“Yritystehtaan hautomoyhteisössä on oikeanlaista mindsettia. Toisten samankaltaisten ja samoja asioita tavoittelevien yrittäjien ja heidän tekemisensä näkeminen motivoi ja inspiroi”

Riku Keihäsniemi ceo, Riva Clothing
RIVA Clothing ylitti puolen miljoonan liikevaihdon hautomon ensimmäisenä vuonna

Hautomoon sisäänpääsy vaatii kriteerien täyttymisen

Hautomo on kahden vuoden prosessi, johon mukaan valitaan vain potentiaalisimmat kasvajat. Kasvu vaatii halua ja sitoutumista, siksi myös sisäänottokriteerimme ovat kovat. Tutustu Hautomon kriteereihin laajemmin.

 

Klikkaa lisätietoja!
Skaalautuva tuote/palvelu
Skaalautuva tuote/palvelu Uskottava suunnitelma skaalautumiseen vaadittavien pääomien ja tarvittavien henkilöresurssien hankkimiseksi
Klikkaa lisätietoja!
Sitoutunut tiimi
Sitoutunut tiimi

Vähintään 2 kokopäiväistä yrittäjää/työntekijää

Klikkaa lisätietoja!
Uskottava rahoitussuunnitelma
Uskottava rahoitussuunnitelma

Yrityksellä on uskottava rahoitussuunnitelma tulevaisuuteen. Yrityksen kumulatiivinen liikevaihto ei mielellään ylittäisi 1Me.

Klikkaa lisätietoja!
Yrittäjien halu kehittyä ja vastaanottaa valmennusta
Yrittäjien halu kehittyä ja vastaanottaa valmennusta

Selkeä ymmärrys valmennuksen painotuksesta, joka on sovittu Yritystehtaan kanssa.

Klikkaa lisätietoja!
Jyväskyläsidonnaisuus
Jyväskyläsidonnaisuus Yrityksen kotipaikka on Jyväskylässä ja yrityksen avainhenkilöt ovat sitoutuneet Yritystehtaan palveluihin
Klikkaa lisätietoja!
Kyky kasvaa
Kyky kasvaa

Kokopäiväistä toimintaa, pilotointia, tuotekehitys loppusuoralla, käynnistysvaiheen rahoitus kunnossa. Yritys on mielellään max. 5 vuotta vanha.

Tavoitteena saada kasvuun tähtäävälle liikeidealle ulkopuolista rahoitusta?

Kasvuun tähtäävä liikeidea tarvitsee alkuvaiheessa nopean kasvun tueksi lähes aina ulkopuolista rahoitusta. Kasvuyrityksen rahoitusvaihtoehdot edellyttävät taas yritykseltä rahoituskepoisuutta. Rahoitusvalmennuksemme on kaikille kovaan kasvuun tähtääville yrityksille!

Yritysvalmentajamme Marko Sorri opastaa viiden kerran valmennuksessa yrityksiä muun muassa seuraavista teemoista:

Rahoitusvalmennus on maksuton eikä edellytä, että olisit mukana muissa Yritystehtaan valmennusohjelmissa.

Rahoitusvalmennus kiinnostaa!

rahoitusvalmennus auttaa kehittämään startupin rahoituskelpoisuutta ja tuo tutuksi erilaisia rahoitusinstrumentteja

 

Inspiroidu tapahtumissamme!

Inspiroidu, kehity ja kehitä! Yritystehtaan  ja yhteistyökumppaneiden  koulutukset  ja tapahtumat  tarjoavat mahdollisuuden tulla kehittämään  omaa  osaamista. Rennolla, mutta raudanlujalla ammattitaidolla tehdyistä koulutuksista et tule lähtemään tyhjin käsin.

Usein kysytyt kysymykset

MITÄ HAUTOMOSTA SAA?

Hautomosta saat valmennusta ja modernit tilat käyttöösi!

Yritystehtaan valmennus painottuu liiketoiminnalliseen valmennukseen, jonka rinnalla kulkee kasvuyrittäjän henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin keskittyvä Performance-valmennus. Liiketoimintavalmennuksen tukirankana toimivat kuukausittaiset, yrityskohtaiset liiketoimintakatsaukset vastuuvalmentajan kanssa.

Valmentaminen on pääsääntöisesti one-to-one -tyylisistä sparrausta, jotka toistuvat kuukausittain. Valmennusta on mahdollista saada 4 + 2 tuntia kuukaudessa. Neljä tuntia omalta päävalmentajalta, kaksi tuntia muilta valmentajilta. 

Valmennuksen lisäksi Hautomo tarjoaa yritykselle mahdollisuuden hyödyntää Yritystehtaan uusia ja edustavia työskentelytiloja sekä yhteisön, jossa on paljon samanhenkisiä ihmisiä.

Hautomon yhteydessä järjestetään myös useita erilaisia tapahtumia, joiden kautta on mahdollista vahvistaa omaa verkostoa ja luoda suhteita eri sidosryhmiin. Lisäksi yritykselle tarjotaan mahdollisuus hyödyntää erilaisia sähköisiä työkaluja oman työnsä edistämiseksi.

Palvelun hinta on 245 EUR / kk + alv.

PALJONKO HAUTOMO MAKSAA?

Hautomovaiheessa yritykset maksavat valmennuksesta kuukausimaksua, ja osa yrityksistä ottaa oman huoneen, josta tehdään erillinen vuokrasopimus. Hautomomaksu on 245 € /kk, joka sisältää valmennuksen sekä coworking-tilojen käytön. Oman toimistohuoneen hinta alk. 285 €. 

MITEN HAUTOMOON PÄÄSEE?

Valmentajien kanssa arvioidaan sisäänpääsykriteerien kautta liikeidean taso, jonka jälkeen on mahdollista päästä hautomoraatiin, joka hyväksyy 12 yritystä / vuosi Hautomoon.

Tutustu kriteereihimme!

Saanko Hautomosta rahoitusta?

Emme sijoita yrityksiin. Olemme tunnistaneet lukuisia rahoitusvaihtoehtoja kasvuun tähtääville yrityksille ja päivitämme aktiivisesti tietojamme rahoitusvaihtoehdoista sekä rakennamme verkostoja sijoittajiin ja rahoittajiin. 

Järjestämme säännöllisesti Rahoituspaneelia, jossa rahoittajat ja sijoittajat tulevat kuuntelemaan kasvuyrittäjien rahoitustarpeita ja -kelpoisuutta. 

Hautomoon pääseminen ei takaa automaattisesti yritykselle rahoituksen tai pääomasijoituksen saamista. Yritystehtaalla on kuitenkin erittäin hyvät suhteet ja verkostot erilaisiin rahoittajiin ja toimimme koko ajan kiinteässä yhteistyössä mm. Jyväskylän Yliopiston sijoitusyhtiö Unifundin, JAMK:n Turbiini-rahaston, FiBANin, erilaisten business-enkelien, Business Finlandin ja ELY-keskuksen kanssa.

MILLAISIA YRITYKSIÄ HAUTOMOSSA ON?

Meillä on yrityksiä aina vaateteollisuudesta syöpätutkimukseen. Asiakkaamme tulevat useilta eri toimialoilta, mutta heitä yhdistää halu kasvaa ja kehittyä skaalautuvan bisneksensä kanssa! Kaikki yritykset ovat Jyväskylästä ja yritysten kumulatiivinen liikevaihto on alle 1 milj. euroa.

MIKÄ ON YRITYSTEHTAAN VALMENTAJIEN ROOLI?

Yritystehtaan henkilöt ovat neuvonantajia ja yrittäjä kantaa itse liiketoimintavastuut.

Yritystehtaan henkilöt toimivat valmentajina ja sparraavat yrityksiä, mutta eivät osallistu esim. rahoitus- tai myyntineuvotteluihin asiakkaan kanssa. Yritystehtaan valmentajat ovat tukena, mutta eivät tee tai toteuta toimia yrityksen puolesta. 

Yritystehdas ei ole yrityksissä osaomistajana.

Heräsikö kiinnostus?

Haluatko Hautomoon?

Voit ottaa yhteyttä Hautomoon liittyen oheisella lomakkeella!

Voit ottaa myös minuun suoraan yhteyttä!

yritystehdas-kati-uusi-web
TOUCH
Kati Rauhaniemi yritysvalmentaja

#leadership #business #brändit #strategia

kati@yritystehdas.fi

040 566 7070

Kati Rauhaniemi yritysvalmentaja