Skip to content
Oona Tynkkynen9.8.2022 12:57

Kotimaisten kompensaatioiden kärkinimi Green Carbon haki vauhtia kasvuun Hautomosta

Parin viime vuoden aikana jyväskyläläisestä Green Carbonista on kasvanut kotimaisten kompensaatioiden kärkinimi. Vuonna 2019 perustettu Green Carbon Finland oy on ilmaston lämpenemisen hallintaan ja ilmakehää saastuttavien päästöjen vähentämiseen keskittyvien ratkaisujen kotimainen tuottaja.

Aloittaessaan kaksivuotisen hautomotaipaleensa Yritystehtaalla keväällä 2019 oli yrityksen toiminta vasta alkutekijöissään ja yrityksen henkilöstö koostui kahdesta kokeneesta yrittäjästä.

“Tähän mennessä kertyneellä yrittäjähistorialla, olemme ymmärtäneet, että vaikka osaamme monia asioita, emme osaa kaikkea ja apua kaivataan monellakin sektorilla. Olemme osanneet pyytää apua ja saaneet sitä muun muassa Yritystehtaan Hautomoon hakeutumalla”, pitkän yrittäjäkokemuksen omaava Green Carbonin toimitusjohtaja Matti Toivonen kertoo.

Nyt kaksi vuotta myöhemmin yritys työllistää jo 15 henkeä, liikevaihto on noussut nollasta useisiin satoihintuhansiin euroihin ja Green Carbon on tehnyt itsestään kotimaisten kompensaatioiden kärkinimen ja saanut ensimmäisenä Pohjoismaissa metsien lisäiseen kasvuun perustuvalle hiilinieluhankkeelle ISO 14064 –standardin. Yhtiö on tehnyt itsestään merkittävän alan kehittäjän, toimitusjohtaja Matti Toivonen valittiin muun muassa Hiilensidonta ry:n puheenjohtajaksi. Green Carbon on myös saanut paljon positiivista mediahuomiota sekä tunnustusta tekemiselle valtiohallinon toimesta muun muassa opetusministeri Li Andersonin yritysvierailulla. Katso, kuinka Hautomo voi tukea yrityksesi kasvussa!

 

Hautomo-x-Green-Carbon-02-1

 

Osakaspohjan kasvattaminen

Kahden vuoden Hautomojakson aikana ajankohtaiseksi tuli myös sijoituskierroksen läpi vieminen. Muun muassa standardoituja kotimaisia kompensaatioita tarjoava Green Carbon herätti sijoittajien mielenkiinnon erityisesti sertifioiduilla hiilinieluillaan sekä kotimaisuudellaan, luotettavuudellaan ja vastuullisuudellaan. Vuoden 2021 lopulla yrityksen osakaspohja laajenikin uusien sijoittajien myötä.

“Hautomovalmennus auttoi ymmärtämään paremmin ulkopuolisen rahoituksen tarvetta. Valmentajamme Roope Pietilä haastoi terveellä tavalla ajattelemaan sijoituskierroksen vetämistä useammalta eri kannalta. Rahoituksen järjestelyyn liittyvät asiat olisi tullut ehkä tehtyä yhtiön kannalta epäsuotuisammin ilman valmennusta Hautomossa.”

Matti korostaa myös Hautomon aikana syntyneiden kontaktien tärkeyttä.

“Tänä aikana on syntynyt sellaisia kontakteja ja suhteita, joita kantaa pitkälle hautomojakson jälkeenkin - niin yritykseen liittyviä kuin henkilökohtaisiakin suhteita. Osan kanssa on tehty jo yhteistyötä ja iso osa kontakteista tulee varmasti osoittamaan arvonsa vielä myöhemmin.”

 

Yritystehtaalta oikea työyhteisö ja tervettä haastamista

Matti Toivosen mukaan suurin anti Hautomosta on ollut yhteisöllisyys ja säännölliset liiketoimintakatsaukset oman päävalmentajan kanssa.

“Erityisesti alkuaikaan, kun meillä oli vielä pieni tiimi, saimme Yritystehtaalta oikean työyhteisön ympärillemme. Tästä yhteisöstä toimivat, hyvät piirteet saimme tuotua meidän omaan kasvavaan työyhteisöön”, Matti kertoo.

Matti kertoo, että yrityksen päävalmentaja Roope Pietilän kanssa pidetyt kuukausittaiset liiketoimintakatsaukset toivat yrityksen toimintaan säännönmukaisuutta ja pakottivat pysähtymään myös silloin, kun tapahtui paljon kaikkea ja vauhti meinasi kiihtyä.

“Säännölliset tapaamiset pakottivat pysähtymään miettimään ja priorisoimaan, mitä teemme nyt, mitä myöhemmin. Saimme erityisesti apua liiketoiminnan kehittämiseen optimoinnin näkökulmasta. Roope ja muut valmentajat tarjosivat tervettä sparrausta, kyseenalaistamista ja haastoivat ajattelemaan asioita useammalta kannalta.” Lue lisää valmennuksen toteuttamisesta Hautomossa.

Vaikka Green Carbon Oy:n hautomojakson aloitus osui koronaepidemian alkuvaiheessa varsin haastavaan ajanjaksoon, on yhteistyö yrityksen ja yrittäjien kanssa ollut yrityksen päävalmentajan Roope Pietilän mukaan koko ajan varsin sujuvaa ja antoisaa:

“Yrityksen avainhenkilöiden oma pitkä yrittäjäkokemus sekä vahva osaaminen yhdistettynä avoimeen mieleen ja ulkopuolisten näkemysten kuunteluun on vienyt ja tulee viemään tämän yrityksen vielä pitkälle tulevaisuudessa.”

 

Performance jää elämään

Yritystehtaan Hautomossa valmennetaan liiketoiminnan lisäksi myös yrittäjien suorituskykyä ja hyvinvointia. Matti kertoo, että Performance Program toi arkeen lisää liikuntaa ja uusia lajikokeiluita.

“Ilman yhteisiä treenejä ei ikinä olisi tullut lähdettyä esim. joogaan. Performance–ohjelma on tuonut paljon positiivista arkeen. Hyvinvoinnin huomioiminen arjessa ja tiistaitreenit jäävät elämään Green Carbonin arkeen tulevaisuudessakin”, Matti paljastaa.

Hautomon ajan Green Carbonin Jyväskylän toimipiste on sijainnut Yritystehtaan tiloissa. Hautomo jakson päätyttyä on lähitulevaisuuden tavoitteena löytää uudet toimitilat Jyväskylästä. Syksyllä 2022 on aika lanseerata myös uusia palveluita.

“Tulevaisuuden tavoitteemme olla paras globaali hiilijalanjälkidatan tuottaja”, Matti sanoo.


Talous-blolgi-cta
avatar

Oona Tynkkynen

sisällöntuottaja #some #graafinensuunnittelu #viestintä oona@yritystehdas.fi 0400 249 616

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT