Skip to content
Yritystehdas5.8.2022 14:05

Henrik Kunttu Yritystehtaan hallituksen puheenjohtajaksi 

Syksy Yritystehtaalla starttaa hyvällä sykkeellä uuden hallituksen puheenjohtajan kanssa. Yritystehtaan hallituksen uutena puheenjohtajana aloittaa Jyväskylän yliopiston tutkimuksesta ja innovaatioista vastaava vararehtori Henrik Kunttu, kun ansiokkaasti viimeiset kolme vuotta Yritystehtaan hallitusta vetänyt Mari Suoranta siirtyy tehtävästä sivuun. 

“Yhtenä tehtävänäni on ollut yliopiston vararehtorina vastata Yritystehtaan omistajaohjauksesta yliopiston näkökulmasta. Olen ollut aktiivisesti mukana Yritystehtaan kehittämisessä, ja minulla onkin mielestäni aika hyvä yleiskuva Tehtaan nykytilasta sekä sen kehityskaaresta vuosien varrella. Omaa tietämystäni on tukenut myös aktiivinen keskusteluyhteys edellisen puheenjohtajan Mari Suorannan kanssa. Mari on tehnyt kerrassaan hienoa työtä Yritystehtaan eteen ja lisännyt tietämystäni monissa yrittäjyyteen liittyvissä asioissa. Olen saamastani opista hyvin kiitollinen ja toivon yhteistyömme jatkuvan,” Henrik Kunttu sanoo. 

Yritystehtaan hallituksen puheenjohtajan rooliin Kunttu lähtee mielellään ja nöyränä. 

“Olen nyt aikaisempaa rooliani selkeämmin kehittämässä yhtiötä, mikä edellyttää minulta yksityiskohtaisempaa perehtymistä toimintaan. Yhtiön hallituksella on onneksi valtavasti osaamista yrittäjyyteen liittyvistä asioista sekä pitkäaikaista kokemusta Yritystehtaasta. On hienoa saada olla mukana tässä joukossa”, Henrik Kunttu jatkaa. 

Yritystehtaan hallituksessa vuoden 2018 istunut ja siitä viimeiset kolme vuotta hallituksen puheenjohtajana toiminut Mari Suoranta on kiitollinen opettavaisesta matkasta Yritystehtaan kanssa. 

“Yritystehtaan palvelut ovat asiakaspalautteen perusteella erinomaisessa kunnossa ja uudet tilat Kankaan Arkissa saaneet hyvän vastaanoton. Suuret kiitokset siitä ja kaikesta hyvästä yhteistyöstä Yritystehdas luotsanneelle Kati Rauhaniemelle ja Yritystehtaan tiimille, hallituslaisille, kaikille mukana oleville yrityksille, oppilaitosten henkilöille, opiskelijoille ja yhteistyökumppaneille”, Mari Suoranta kiittää ja paljastaa, että työt hautomopalveluiden parissa jatkuvat vastedeskin. 

"Seuraavaksi pääsen vierailemaan ja tekemään tutkimusta useampaan eurooppalaiseen hautomoon ja pidemmäksi aikaa huippuyliopisto IE Universityyn Espanjaan. Ja sieltä saamani opit tuon myös Yritystehtaalle”, Mari Suoranta sanoo. 

 

Katse tulevaisuuteen 

Kesällä muutoksia tehtiin myös Yritystehtaan tiimissä, kun Yritystehdasta ansiokkaasti luotsannut Kati Rauhaniemi aloittaa Yritystehtaalla yritysvalmentajana. Uutena toimitusjohtajana on aloittanut Yritystehtaan yritysvalmentajana toiminut Marko Sorri. 

“Yritystehdas elää muutosten aikaa. Kesällä toteutimme toimitusjohtajavaihdoksen Kati Rauhaniemen astuttua sivuun yrityksen johdosta. Kati on tehnyt valtavan urakan Yritystehtaan kehittämisessä ja saattamisessa nykyiseen muotoonsa. Lämmin kiitos Kati!” Kunttu kiittää. 

“Marko on kokenut yritysvalmentaja ja tuntee Tehtaan perin pohjin. Toimivan johdon isona haasteena on valmistautua yhtiön omistajapohjan pienenemiseen Gradian jättäessä Yritystehtaan tammikuussa 2023. Muutos tulee edellyttämään meiltä vision kirkastamista ja strategista viisautta katsoa tulevaisuuteen”, Kunttu jatkaa. 

Kaikkiaan syksy näyttää Yritystehtaalla mukavan työntäyteiseltä. Yritystehtaan Hautomoon on otettu vuoden alusta sisään jo 12 yritystä ja Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Gradian kanssa yhdessä toteutettavat yrittäjyysvalmennukset starttailevat jälleen kesätauon jälkeen. Myös suureen suosioon nousseet Kahvikiihdytys -tapahtumat jatkuvat syyskaudella. Syksyn ensimmäinen tapahtuma starttaa startup-yritysten ja rahoittajien yhteinen tanssi –teemalla. 

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT