Skip to content
Henna Kautto5.2.2020 12:51

Performance Program: valvovan aktiivisuuskellon alla 24/7

Yrittäjän arki on parhaimmillaan energistä flow-tilaa ja pahimmillaan se on stressaavia hetkiä, huonoa palautumista, heikkoa ravintoa ja vähäistä aktiivisuutta. Voimavarat voivat radikaalisti vähentyä kuormittavina hetkinä, jos ei ole valveilla omasta hyvinvoinnista. On huomattu, että startup-yrittäjän hyvinvointi on suorassa suhteessa yrityksen menestykseen kanssa. Yrittäjän hyvinvoinnin ja suorituskyvyn seuraaminen on siis yrityksen menestymiskyvyn seuraamista. On tärkeää saada tietoa aktiivisuudesta ja palautumisesta sekä treenistä ja unesta reaaliaikaisesti.

”Performance Program on oikeasti saanut oivaltamaan, että oma hyvinvointi on suoraan yhteydessä omaan bisnekseen. Jos voit itse huonosti, heijastuu se liiketoimintaasi”, Memorandumin toimitusjohtaja Elina Rauhala kertoo.

Polar Ignite –aktiivisuuskello on mukana Performance Programissa, koska haluamme pitää jatkuvasti huolta siitä, että yrittäjien palautuminen ja aktiivisuus ovat oikeassa suhteessa. Kello auttaa kohti tasapainoisempaa elämää keräämällä kokonaisvaltaisesti tietoa päivän mittaan. Kello muun muassa tarjoaa harjoitusohjelmia räätälöidysti keräämänsä datan perusteella. Esimerkiksi huonosti nukuttu yö antaa seuraavalle päivälle harjoitukseksi kevyttä liikuntaa ja kehonhuoltoa ja taas hyvin palautuneena saa mittariin treeniohjelman kovemmasta treenistä.

 

”Performance Program on oikeasti saanut oivaltamaan, että oma hyvinvointi on suoraan yhteydessä omaan bisnekseen. Jos voit itse huonosti, heijastuu se liiketoimintaasi”

 

Memorandumin Juha Laakkonen ja Elina Rauhala kertovat, että Polarin aktiivisuuskellot ovat heillä jokapäiväisessä käytössä. Eniten kellosta hyödynnetään uni- ja treeniominaisuuksia, askelmittaria ja kellossa itsessään olevia hengitysharjoituksia, joita on helppo hyödyntää esimerkiksi töissä stressin iskiessä.

Molemmat kertovat, että aamulla kellosta saatavat unitiedot ovat mielenkiintoisia.

"Vertaan aamulla omaa fiilistä edellisestä yöstä kellon antamiin tietoihin ja ovatko ne linjassaan", Juha sanoo ja muistuttaa, ettei kelloa kannata tuijottaa aukottomana totuutena.

”Jos unitiedot näyttävät huonoja lukemia aamulla eikä huonolle yölle ole selkää syytä, on kellon myötä tullut mietittyä tarkemmin, mistä huonot unet johtuivat. Tekikö esimerkiksi illalla jotain poikkeavaa, joka heijastui uneen, Elina kertoo.

 

Aktiivisuuskello opettaa tunnistamaan omaan hyvinvointiin liittyviä tekijöitä

Yli 20 vuoden hyvinvointialan kokemus on opettanut, että parhaimmillaan teknologia opettaa meitä tunnistamaan itsessämme ja hyvinvoinnistamme erilaisia asioita. Teknologiaa ei ole hyväksi käyttää jatkuvasti, vaan sen avulla kannattaa harjoitella tunnistamaan omia tuntemuksia, esimerkiksi sykealueiden tunnistamista treenin aikana. Myöskään kellon tekemään uniseurantaan ei kannata aukottomasti luottaa, vaan myös tunnustella omaa tuntemusta ja pitää vaikka omiin tuntemuksiin perustuvaa unipäiväkirjaa.

Kellon näyttämän huonon yön, ei tarvitse olla tuomio kurjasta päivästä. On osattava myös kuunnella omia tuntemuksia eikä vain tuijottaa orjallisesti sitä, mitä kello kertoo.

Polarin mittarit ovat kannustaneet monia Performance Programissa olevia aktivoitumaan sekä ymmärtämään hyvinvoinnin merkityksen startup-yrittäjälle. Performance Programissa tehdyssä välikyselyssä Polar-mittari koettiin yhdeksi merkittävimmiksi tekijäksi Performance Programissa.
Juha kertoo, että Performance-ohjelma on auttanut kiinnittämään huomiota pieniin yksityiskohtiin, jolla voi petrata omaa hyvinvointiaan merkittävästi.

”Olen muun muassa alkanut kävelemään portaat yhdeksänteen kerrokseen vähintään kerran päivässä. Myös toimistolla tarjolla olevat hedelmät ja pähkinät ovat saaneet lisäämään iltapäivään välipalan, joka on aiemmin ollut pelkkä kahvi, jos sitäkään”, Juha kertoo.

”On huikea juttu, kun toimistolla hyvinvointi näkyy kaikkialla. Muun muassa hyvinvointinurkkaus tekee työpäivän aikana venyttelystä sekä liikkumisesta vaivatonta. Kun kaikki tarvittava on esillä ja helposti saatavilla, on matala kynnys lisätä työpäivään vähän liikuntaa”, Elina iloitsee.
Tutustu Polar Igniteen paremmin.


Blogi on toinen osa Performance Program -blogisarjaa, jossa esitellään Yritystehtaan Performance Program -valmennusohjelmassa käytössä olevia menetelmiä ja laitteita yrittäjän hyvinvoinnin ja suorituskyvyn parantamiseen. Performance Program -blogisarjan ensimmäisessä osassa tutustuttiin Firstbeat Hyvinvointianalyysiin kasvuyrittäjän näkökulmasta.

avatar

Henna Kautto

yritysvalmentaja #business #suorituskyky #digi henna@yritystehdas.fi 050 572 1121

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT