Skip to content
IMG_5138

Yritystehtaan mediakirjasto

Luomme tapahtumia menestystä janoaville.

Inspiroidu, kehity ja kehitä!

Yritystehtaan  ja yhteistyökumppaneiden tapahtumat  tarjoavat mahdollisuuden tulla kehittämään  omaa  osaamista. Rennolla, mutta raudanlujalla ammattitaidolla tehdyistä tapahtumista et tule lähtemään tyhjin käsin. Palaa Yritystehtaan tapahtumien tallenteisiin tällä sivulla! Valitse mieleisin aihe ja uppoudu oppimaan uutta tai inspiroitumaan itseäsi innostavaan aiheeseen!

Jos kaipaat kokonaisvaltaista valmennusta tutustu Hautomoon sekä yrittäjyysvalmennuksiimme!

Muistathan, että tulevat tapahtumat löytyvät aina tapahtumat -sivultamme!

Tapahtuma-kansikuvat-WEBINAARIT3
Aloittavan yrittäjän digimarkkinointi

Mistä aloittavan yrittäjän kannattaa lähteä rakentamaan digitaalista markkinointia? Mitkä ovat ne must-jutut ja kustannustehokkaimmat ratkaisut?

Tapahtuma-kansikuvat-versio 5
Digimarkkinointia with Jaakko Suojanen (Suomen Digimarkkinointi)

Mitä digimarkkinointi on ja miten sitä tehdään oikein? Suomen Digimarkkinoinnin perustaja Jaakko Suojanen kertoo oman näkemyksensä asiaan Kati Rauhaniemen haastattelussa.

Tapahtuma-kansikuvat-versio 3
Puhetta brändeistä with Mikko Kalliola

Mikko Kalliolan esiintymistä on kehuttu omaperäisistä näkökulmista, räjähtävästä energiasta sekä ylitsepursuava huumorista. Mikko on Aava & Bangin luova johtaja ja hänen kanssaan keskustellaan brändeistä yhdessä Kati Rauhaniemen kanssa.

Tapahtuma-kansikuvat-versio 3
Puhetta brändeistä with Mari Mansikkamäki

Visual Fridayn perustaja Mari Mansikkamäen kanssa keskustellaan ensivaikutelmasta sekä brändeistä Kati Rauhaniemen haastattelemana.

Tapahtuma-kansikuvat-pop-up
Myynti & johtaminen with Lennu Keinänen

Sarjayrittäjä, sijoittaja ja toimitusjohtaja Lennu Keinänen hyppää laskuvarjolla strategiahaasteesta toiseen. Strategiaosaamisen lisäksi Lennu taitaa johtamisen, kulttuurin ja rahoituksen kiemurat. Lennun motto on “elämä alkaa, kun tukipiste häviää jalkojen alta” ja tämä näkyy myös miehen harrastuksissa, joihin kuuluvat muun muassa kiipeily, lentäminen ja sukeltaminen.

Tapahtuma-kansikuvat-pop-up
Myynti & johtaminen with Jukka Lassila

Suomen Yrityskehityksen toimitusjohtaja Jukka Lassilalle on tärkeää liiketoiminnan ja suorituskyvyn kehittäminen ihmisten kautta. Jukka luotsaa myös muita Multimentor Nordicin omistamia yhtiöitä ydinosaamisenaan yritysten kasvu ja kansainvälistyminen. Vapaalla voit bongata tämän ammattiveneilijän vesiltä tai eräretkeilyn parista!

Tapahtuma-kansikuvat-pop-up
Myynti & johtaminen with Sami Kettunen

Ceili Oy:n toimitusjohtaja Sami Kettunen raudankova myynnin ja johtamisen ammattilainen. Tiesitkö, että näiden lisäksi Sami on intohimoinen penkkiurheilija sekä ahkera urheiluseurojen talkoolainen. Erityisesti pesäpallo ja yhdistetty ovatkin lähellä Samin sydäntä.

Tapahtuma-kansikuvat-pop-up2
Global markets, business ideas & plans with Kari Lappalainen

Do you need assistance with global commerce Kari Lappalainen, specialist at KIPhoenix, is an expert. In addition to global trade, Kari excels in leadership and management and is fluent in many languages. Kari challenges himself on a golf course and in the football field. His motto is ”Everything will work out in time”.

Tapahtuma-kansikuvat-pop-up2
Global markets, business ideas & plans with Matti Härkönen

The CEO of Kasvun Roihu Oy, Matti Härkönen, describes himself as an executor. When other people are still planning, he is already pushing forward with the project. Matti is a result-oriented leader, who loves team-building and is a talented expert on developing small and medium-sized businesses. Matti’s favourite way to relax is spending time with family and friends.

Tapahtuma-kansikuvat-pop-up2
Global markets, business ideas & plans with Juha Harju

The CEO of Woolman Oy, Juha Harju, doesn’t want to rush things – usually the most efficient way is to think first. Juha’s superpowers are global e-commerce, direct-to-consumer-business and leading growth and turning teams into success.

Tapahtuma-kansikuvat9
Kahvikiihdytys: Local to global

Miten Jyväskylän Business Rally -konsepti ja rahoituspaneeli saivat alkunsa? Millaisia kohtaamisia tapahtuman yhteydessä on koettu, ja miten kansainvälisten sijoittajien ja keskisuomalaisten kasvuyritysten yhdistelyä on tarkoituksena yhä jatkossa kehittää.

kansainvälistyminen
Kahvikiihdytys: Keski-Suomesta Kansainvälisyyteen

Voiko Keski-Suomesta ponnistaa kansainväliseen menestykseen ja miten se tehdään? Mitä kannattaa huomioida kansainvälistymiseen lähtiessä ja minkälaisia kumppanuuksia tämä vaatii? Millaisia kokemuksia ja vinkkejä kansainvälistä bisnestä tehneillä yrittäjillä on antaa?

Tapahtuma-kansikuvat-WEBINAARIT2
Talouden perusteet

Talous on yrityksen kannattavuuden kannalta tärkein mittari. Yritystehtaan yritysvalmentajan Roope Pietilän johdolla käydään läpi yrityksen tärkeimpiä tunnuslukuja, joilla yrityksen taloutta ja suorituskykyä mitataan. Webinaarissa käydään läpi muun muassa tuloslaskelma, tase, omavaraisuusaste, maksuvalmius sekä tilinpäätöksen perusperiaatteet.

Tapahtuma-kansikuvat-pop-up3
Tuotekehitys with Markus Pelkonen

Discovery Streetin perustaja Markus Pelkosella on palava halu muuttaa ajattelumalleja tuotekehityksen saralla. Uudenlaiseen ajatteluun herättelevän Markuksen motto on “älä anna muiden ajatella puolestasi”. Vapaa-ajalla Markuksen voi nähdä jalkapallokentillä tai salibandyä pelaamassa.

Tapahtuma-kansikuvat-pop-up3
Yrityksen IPR with Virpi Noponen

Yritysten liiketoiminnan suojaaminen on Virpi Noposen ydinosaamista ja hän inspiroituukin innovaatioista ja niiden suojaamiseen liittyvistä haasteista. Berggren Oy:n patenttiasiamiehenä toimivan Virpin periksiantamattomuus ja sinnikkyys ovat vieneet eteenpäin niin taitoluistelukentillä kuin muussakin elämässä. Virpi on väitellyt kemian tohtoriksi Jyväskylän yliopistosta.

Tapahtuma-kansikuvat-pop-up3
Tuotekehitys with Mikko Markkanen

Crazy Town Oy:n perustaja Mikko Markkanen on innovatiivinen ja idearikas yrittäjä, joka on tehnyt sinnikkäästi työtä yrittäjien ja etätyöläisten kanssa jo vuodesta 2002 lähtien. Intohimoinen yhteisökulttuurin ja elinikäisen oppimisen sanansaattaja Mikko, uskoo aktiivisten verkostojen voimaan ja rohkeisiin kokeiluihin. Jos Kadonnutta Poikaa ei löydy JNV:n salilta treenaamassa uutta esitystä, kannattaa kokeilla onnea VR:n ravintolavaunusta. Tuore pulla on myös takuuvarma houkutin.

teknologialla-tehoa-myyntiin
Kahvikiihdytys: Teknologialla tehoa myyntiin

Tänä päivänä B2B-myynnin maailmassa tukeudutaan vahvasti erilaisiin verkkopohjaisiin alustoihin ja työkaluihin, joita onkin ilmaantunut markkinoille viime vuosina huikea määrä. Millaista lisäarvoa erilaiset teknologiset ratkaisut tuovat myyntiin ja markkinointiin? Kuinka erilaisten työkalujen avulla voidaan tehokkaasti edistää yritysten myyntiä? Miten teknologian avulla voidaan toteuttaa laadukasta vuorovaikutusta verkossa? 

Tapahtuma-kansikuvat10
Kahvikiihdytys: Tehostetaan viestintää - voiko robotti auttaa?

Oikean tiedon välittäminen oikeaan aikaan lienee nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan. Mutta miten oleellinen tieto tunnistetaan suurista datamääristä? Miten robotit tai laadullinen analytiikka voivat auttaa meitä viestimään paremmin ja tehokkaammin? Kolme kovaa asiantuntijaa kertoo oman näkemyksensä aiheeseen.

Tapahtuma-kansikuvat-kahvikiihdytys-johtajuus-PUHUJAT2
Kahvikiihdytys: Huomisen johtajuus with Juho Partanen

Mitä nopea kasvu tarkoittaa johtamisessa? Ovatko prosessit ja mittarit avain vai kirosana johtamisessa? Mistä luovutaan, mitä saadaan ja mihin olisi syytä keskittyä? Näitä kysymyksiä pohti Juho Partanen 25.3.2022 taltioidussa Kahvikiihdytyksessä.

Tapahtuma-kansikuvat-kahvikiihdytys-johtajuus-PUHUJAT
Kahvikiihdytys: Huomisen johtajuus with Ilja Aalto

Mitä tarvitaan startupin perustamiseen? Miten alun kasvu tapahtuu? Mistä startupin johtaja ammentaa uutta tietoa itselleen? Mikä haastaa johtajaa eniten juuri nyt? Entä tulevaisuudessa? Näistä teemoista puhui Northbound Oy:n CEO & Co-Founder Ilja Aalto 25.3. järjestetyssä Kahvikiihdytyksessä.

Tapahtuma-kansikuvat-kahvikiihdytys-johtajuus-PUHUJAT3
Kahvikiihdytys: Huomisen johtajuus with Outi Ihanainen-Rokio

Viestinnän välttämättömyys johtamisessa - aiheeseen syvennyimme 25.3. pidetyssä Kahvikiihdytyksessä Outi Ihanainen-Rokion kanssa. Outi on filosofian tohtori, yrittäjä ja valmentaja (Growthsetters Oy, ex-työelämäprofessori (Helsingin yliopisto) ja oppimisaktivisti (Vertaisopisto.net)

Tapahtuma-kansikuvat-kahvikiihdytys-johtajuus
Kahvikiihdytys: Huomisen johtajuus paneelikeskustelu

Mielenkiintoinen Kahvikiihdytyksen paneelikeskustelu Ilja Aallon, Juho Partasen ja Outi Ihanainen-Rokion kesken aiheesta Huomisen johtajuus - kasvun este vai energia. Paneelin fasilittaattorina toimii Yritystehtaan toimitusjohtaja Kati Rauhaniemi.

Tapahtuma-kansikuvat-kahvikiihdytys
Kahvikiihdytys: Yrityksen vastuullisuus bisnesvalttina

Mitä on yrityksen yhteiskuntavastuu nyt ja tulevaisuudessa? Miten yritys voi luoda vastuullisuudesta kilpailuetua? Mitä hyötyä vastuullisuudesta on rahoitusta hakevalle pk-yritykselle?  Mihin asioihin rahoittaja kiinnittää huomiota? Näihin kysymyksiin saat vastauksen Kahvikiihdytys tallenteesta!

Kansikuva-kahvikiihdytys-startup-yritysten-ja-rahoittajien
Kahvikiihdytys: Startup-yritysten ja rahoittajien yhteinen tanssi

Miten eri rahoittajat ja rahoitusinstrumentit osuvat startup-yrityksen eri elinkaaren vaiheisiin? - Mikä on kunkin rahoittajan tai rahoitusinstrumentin vaikutus toiseen? Vieraina Amanda Lindqvist (Spintop Ventures), Jari Osmala (FiBAN Kuopio) sekä Aki Pohjola (Grants Funding Oy).

Menestyvän yrityksen takana on suorituskykyinen yrittäjä

 
Tapahtuma-kansikuvat-pop-up4
Hyvinvointi, suorituskyky & business with Nina Rautiainen

Tulevaisuuden hyvinvoinnin ja suorituskyvyn lippulaiva on visiomme!” Nina Rautiainen keskittyy Hippos2020-projektipäällikön tehtävässään kansainvälisten kumppanuuksien ja verkostojen rakentamiseen. Taustaltaan Nina on kasvuyrittäjä ja Kasvun Roihu Oy:n perustajia. ”Olen innoissani uudesta haasteesta: isossa kuvassa haluan olla mukana synnyttämässä tätä kansainvälisestikin kiinnostavaa ilmiötä Jyväskylään ja vauhdittamassa kasvuinvestointeja Suomeen”.

Tapahtuma-kansikuvat-pop-up4
Hyvinvointi, suorituskyky & business with Jaakko Kotisaari

Hyvinvoinnin ja liikunnan moniosaaja Jaakko Kotisaari on pitkän linjan firstbeatiläinen. Hyvinvoinnin saralla kaiken nähnyt sanaseppo lukee tarkasti myös Hyvinvointianalyysiraportin rivien välit, antaa syvälliset palautteet ja kouluttaa asiantuntijoita vankalla osaamisellaan. Jäätelöbaarin isäntä sekä pehmeän ja lämpimän ruoan ystävä jahtaa vapaa-ajallaan pyöriviä palloja sekä oman suorituskykynsä äärilaitoja elämää ihmetellen.

Tapahtuma-kansikuvat-pop-up4
Hyvinvointi, suorituskyky & business with Kaisa Wallinheimo

Kaisa Wallinheimo on paitsi korkeushypyn nelinkertainen suomen mestari, hän on myös LeWELL Oy:n valmennuspäällikkö, visionääri ja yksi LeWELLin perustajista. LeWELLin valmennusfilosofia pohjaa vahvasti Kaisan valmennusmetodeihin. Kaisan mielenmaisema on aina ollut vahvasti urheilukenttä, joka kuvaa hänelle jatkuvaa matkaa, päämäärätietoisuutta ja ennen kaikkea intohimoa. Tämä kenttäajatus on säilynyt ajatuksellisesti Kaisalla mukana pitkään, haluna pitää oppilaat ja valmennettavat mukana jatkuvalla hyvinvoinnin radalla.

Tapahtuma-kansikuvat-pop-up4
Hyvinvointi, suorituskyky & business with Sanna Kinnunen

Psykologi ja tietojärjestelmätieteen ekonomi Sanna Kinnunen on monipuolinen osaaja. Sannalta luonnistuu muun muassa työhyvinvointi, palautuminen sekä stressin- ja ajanhallinta. Sannan motto on ”kaikkiin tilanteisiin löytyy toimiva keino, kun yhdessä etsitään”. Parhaillaan Sanna tekee väitöskirjaa Jyväskylän yliopistossa aiheesta Diverse Individual Outcomes in Mindfulness-, Acceptance-, and Value-Based Intervention for Employee Well-being.

Tapahtuma-kansikuvat-tiimi-tulevaisuus
Tiimi & tulevaisuuden työ with Merja Salminen

“Kuka ihteesä uskoo, se kykysä tuploo” on elinikäisen oppimisen tuottamaan iloon ja voimaan luottavan Merja Salmisen motto. Gradian kehittämisasiantuntijana toimivan Merjan ydinosaamista on työn murros sekä koulutuksen kehittäminen.

Tapahtuma-kansikuvat-tiimi-tulevaisuus
Tiimi & tulevaisuuden työ with Mikko Korpela

Miltä tulevaisuuden työ näyttää? Mitä taitoja tulevaisuuden töissä tarvitaan? Crazy Townilla johtajana ja asiantuntijana työskentelevä Mikko Korpela osaa kertoa näihin vastauksen. Mikolta luonnistuu niin myynti, palvelumuotoilu kuin fasilitointikin. Mikko käy kuumana kasarirockia kohtaan ja omaa myös ylivoimaista tietämystä aiheesta.

Tapahtuma-kansikuvat-tiimi-tulevaisuus
Tiimi & tulevaisuuden työ with Teemu Pinomäki

Teemu Pinomäki on yrittäjien ystävä ja Keski-Suomen Uusyrityskeskus ry:n toimitusjohtaja, jossa hän auttaa aloittavia yrittäjiä. Teemun erityisosaamisaluetta on idean kehittäminen liikeideaksi. Työnsä ohella Teemu toimii tubettajana.

tiimirakentaminen
Kuinka rakennetaan voittajatiimi startupiin?

Tiesitkö, että oikein rakennettu tiimi on yritykselle kaikki kaikessa? Yrityksen menestys pohjautuu ihmisten osaamisen lisäksi ihmisen kasvuun ja persoonaan sekä tiimin suorituskykyyn, yhteistyötaitoihin ja johtamiseen. Joskus B-luokan idea on saatu loistamaan, koska sen taakse on saatu A-luokan tiimi. Yritystehtaan kokeneet tiimin rakentajat Henna Kautto ja Kati Rauhaniemi kertovat Yritystehtaan webinaarissa, miten sinä voit rakentaa tiimistäsi dreamteamin!

etäjohtaminen
Kahvikiihdytys: Etäjohtamisen parhaat käytännöt

Etäjohtaminen - kuinka pitää pakka kasassa, kun tiimi on levällään? Tähän aiheeseen pureudutaan vuoden ensimmäisessä Kahvikiihdytyksessä - etänä, kuten teemaan ja ajankuvaan sopii. Aamukahvin ääressä pääsemme kuuntelemaan johtajien ajatuksia hyvistä ja huonoista kokemuksista korona-ajalta, joka on pakottanut myös johtamisessa etsimään uusia käytäntöjä.  Kun totutut työn organisointitavat muuttuivat monella vuosi sitten radikaalisti, etäjohtamisen taidot tulivat tarpeeseen.

Tapahtuma-kansikuvat-WEBINAARIT-yhdessä-etatoissa
Yhdessä etätöissä - miten työyhteisö kestää etätyökauden yli?

Yhtäkkinen COVID-19 -koronavirus on siirtänyt suuren osan Suomen asiantuntija- ja tietotyötä tekevistä ihmisistä kotitoimistolle. Osalle yrityksistä ja yhteisöistä muutos on ollut helpompaa ja kuin toisille. Tuskin kuitenkaan yhdellekään yritykselle etätyöt ovat olleet tässä laajuudessaan koetut.

Tapahtuma-kansikuvat5-1
Kahvikiihdytys: Hallitustyöskentelyn ABC

Mikä hallituksen rooli yrityksessä on? Keitä hallitukseen kannattaa nostaa? Miksi hallituksessa ylipäätään kannattaa olla muitakin kuin omistaja, toimitusjohtaja ja pari kaveria? Entä millaista hallitustyöskentely on sijoittajan näkökulmasta? Muun muassa näihin kysymyksiin saamme näkökulmia Arto Maijalalta, Lennu Keinäseltä sekä Sami Kettuselta, jotka tarkastelevat hallitustyöskentelyä kukin erilaisesta roolista käsin omissa puheenvuoroissaan.

Tapahtuma-kansikuvat6
Kahvikiihdytys: Mentoroinnilla menestykseen
Mentoroinnin suosio on kasvanut viime vuosina hurjasti ja nykyisin mentoroinnista puhutaan yhdessä kuljettavana matkana, joka parhaassa tapauksessa kehittää mentoroitavan lisäksi myös mentoria itseään. Millaista on toimia mentorina ja aktorina eli mentoroitavana? Milloin on oikea hetki hankkia mentori?