Skip to content
Yritystehdas9.5.2022 14:11

Yritystehdas kirkastaa strategiaansa - Gradia valmistautuu irtautumaan

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia valmistautuu irtautumaan Jyväskylän Yritystehdas Oy:n omistajuudesta ja asiakkuudesta vuoden 2022 lopussa nykyisen sopimuskauden päättyessä. Asiaa on valmisteltu yhtiön ja sen omistajien kanssa käydyissä keskusteluissa kevään 2022 aikana.

Yritystehdas on Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Jyväskylän yliopiston ja Gradian perustama yhtiö, joka tuottaa palveluita alkuvaiheen start up -yrittäjien valmentamiseen sekä oppilaitoksille ja yrityksille suunnattuihin valmennuksiin.

Gradian osuus Yritystehtaan omistuksesta on 25 %. Gradia keskittyy jatkossa omissa yrittäjyyttä vahvistavissa toimissaan Gradian opiskelijoiden yrittäjyysvalmiuksien vahvistamiseen sekä yritysten perustamisneuvontapalveluun, jota se tarjoaa osalle keskisuomalaisista kunnista ja niiden asukkaille Keski-Suomen Yritysidean kautta.

Gradian yrittäjyyden oppimismalli on palkittu Euroopan parhaana vuonna 2019, ja oppimismallin kehittämistä jatketaan. Gradian opiskelijoiden yrittäjyysvalmiuksia vahvistetaan kehittämällä opiskelijoiden yrittäjämäistä asennetta ja yrittäjyysosaamista tukevaa pedagogiikkaa. Yrittäjiksi aikovien ja yrittäjänä jo toimivien osaamiseen kehittämiseen Gradia järjestää yrittäjyyden ammattitutkintokoulutusta sekä mm. tuotekehitystyön ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintokoulutusta.  

”Vaikka Jyväskylän Yritystehtaan ja Gradian polut erkanevat, työ yhteisen yrittäjyyden ekosysteemissä jatkuu. Yrittäjyyden tukeminen on meille keskeinen strateginen tavoite. Gradian rooli uusien yritysten synnyttämisessä alueelle on sekä opiskelijoidemme yrittäjyyspolun tukemisessa että Yritysidean kautta tuotettavassa neuvontapalvelussa. Gradian irtaantuminen Yritystehtaasta antaa yhtiölle ja korkeakouluille paremmat mahdollisuudet keskittyä omiin strategisiin tavoitteisiinsa”, kertoo kuntayhtymän johtaja Anssi Tuominen.

”Jyväskylän Yritystehdas Oy kirkastaa strategiaansa ja keskittyy nyt voimakkaammin hautomopalveluiden tuottamiseen start-up yrityksille ja korkeakouluille. Tavoitteena on tunnistaa ja auttaa kehittämään kannattavaa liikeideaa sekä valmentaa juuri kovimpaan kasvuun tähtääviä yrityksiä kohti kansainvälisiä markkinoita”, vahvistaa Mari Suoranta, Jyväskylän Yritystehtaan hallituksen puheenjohtaja.

 

Lisätietoja:
Anssi Tuominen, kuntayhtymän johtaja, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, puh. 040 341 5100

Mari Suoranta, Jyväskylän Yritystehdas Oy:n hallituksen puheenjohtaja puh. 040 508 5552

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT