Skip to content
Henna Kautto9.3.2020 15:08

Performance Program: Parempi suorituskyky arjen pienillä valinnoilla 

Usein kuulee sanottavan, että yrittäjän hyvinvointi jää taka-alalle yrityksen perustamisen jälkeenAsian ei kuitenkaan tarvitse olla niin. Ihminen voi olla yrittäjä ja silti voida hyvin. Performance Programin taustalla on ajatus tehdä startup-yrittäjien arjesta parempaa. Jo pienillä asioilla on iso merkitys omaan hyvinvointiin ja suorituskykyyn.

Startup-yrittäjän arki on monesti tarkkaan mitoitettua. Haluamme Performance Programin kautta tuoda esiin ketteriä toimintamalleja ja välineitä yrittäjän hyvinvoinnin ja suorituskyvyn ylläpitämiseen ja kasvattamiseen. Tämän vuoksi suomalainen käytännönläheisten liikunta- ja urheiluvälineiden valmistaja ja maahantuoja Gymstick on mukana Performance Programissa 
Monen yrittäjän arki on matkustamista. Reissun päällä oma hyvinvointi voi helposti unohtua, kun kuntosalikortti ei käykään reissupaikkakunnalla ja työpäivät venyvät. Otimme Performance Programiin mukaan tuotteita, joita on helppo kuljettaa mukana, ja joita voi näppärästi käyttää kotiharjoittelussa tai vaikka työmatkalla hotellissa. Esimerkiksi kuminauha tai erilaiset helposti mukana kulkevat treenisetit helpottavat treenit tekemistä hotellihuoneissa, joissa usein on tilaa muttei välineitä. Välineiden avulla vartin harjoittelun tekeminen työpäivän päätteeksi käy näppärästi ilman suurempia ponnistuksia ja olo on taas virkeämpi seuraavana päivänä. 
 
Lisää liikkumista työpäiviin
Yrittäjän hyvinvoinnin ja suorituskyvyn lisäämiseksi arjessa otettiin Performance Program -pilottiin mukaan viisi helposti mukana kulkevaa tuotetta Gymstickiltä: harjoittelumatto, kuminauha, functional trainerfasciapallo sekä -rulla. Yritystehtaalla välineet ovat kaikkien saatavilla helposti yhteisissä tiloissa, jolloin kynnys tehdä pieniä jumppaliikeitä kesken työpäivän pienenee. 

Kiireinen yrittäjä voi helposti mukaan otettavilla tuotteilla hoitaa hyvinvointiansa, vaikka päivät ovat kiireisiä. Lyhytkin harjoittelu riittää tuottamaan palautumista ja parempaa suorituskykyä. 
”Käytän välineitä toimistolla aina kun pystyn niin palavereissa kuin tauoilla. Entisellä urheilijalla kiristyksiä ja jumeja on ihan omaa tarpeeseen ja liikkuminen tekee hyvää vaihtelua istumiselle”, Yritystehtaan yritysvalmentaja Roope Pietilä kertoo.

Työpäivän aikana liikkumisesta on saatu hyviä tuloksia muun muassa Smartumilla. Alkuvuodesta 2019 Smartumilla alkaneessa kokeilussa työntekijät saivat käyttää työajasta kolme tuntia liikunnan ja kulttuurin harrastamiseen viikossa. 

Vuoden aikana sairauspoissaolot vähenivät 18% kokeilua edeltäneeseen vuoteen verrattuna. Rahassa tämä tarkoitti kymmenien tuhansien eurojen säästöjä. Kokeilu myötä yli 70% työntekijöistä lisäsi liikunnan määrää arjessa. Kokeilu jopa innoitti ihmisiä, jotka eivät ennen harrastaneet liikuntaa, aloittamaan liikuntaharrastuksen.

Jo pienillä valinnoilla saa aikaiseksi suuria muutoksia omaan suorituskykyyn. Toimistolla olevista liikuntavälineistä kuminauha, tasapainolauta sekä jumppakeppi ja -pallo ovat Roopelle mieluisimmat ja kaikista ahkerimmin käytössä. Roope kertoo, että työpäivän aikana jumppailu ja liikkuminen antavat paljon tehoa työn tekemiseen: 

Liikkuminen antaa energiaa, jaksamista ja vaihtelua päivään – omaa hyvinvointia ja terveyttä unohtamattaItselläni liikkuminen auttaa selvästi myös työntehokkuuteen. Ajatus juoksee kirkkaammin, jos saa veren välillä kiertämään. 
 
Henna Kautto, Yritystehdas Performance Program -ohjelmavastaava, henna@yritystehdas.fi 
 
Blogi on kolmas osa Performance Program -blogisarjaa, jossa esitellään Yritystehtaan Performance Program -valmennusohjelmassa käytössä olevia menetelmiä ja laitteita yrittäjän hyvinvoinnin ja suorituskyvyn parantamiseen. Performance Program -blogisarjassa on aiemmin tutustuttu Firstbeat Hyvinvointianalyysiin ja Polarin älykelloihin kasvuyrittäjän näkökulmasta. 

avatar

Henna Kautto

yritysvalmentaja #business #suorituskyky #digi henna@yritystehdas.fi 050 572 1121

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT