Mikä on Yritystehdas?

Yritystehdas pähkinänkuoressa

Yritystehdas on hautomo, jossa parhaista alkuvaiheen liikeideoista kasvatetaan menestyviä yrityksiä, yhteistyössä oppilaitosten kanssa.

*Oppilaitoksina Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto, Gradia Jyväskylä. Tarkista myös vaihtoehtona Avoimen yliopiston/Amkin tarjonta ja mahdollisuutesi osallistua valmennuksiimme. Hautomovalmennuksessa olevien asiakasyritystemme on oltava kirjoilla Jyväskylässä.

Mikä erottaa meidät kilpailijoista?

1. Yhteistyö

Koulutusalat ja -asteet ylittävä yhteistyö: Yritystehdas on Suomessa ainutlaatuinen osakeyhtiö, ensimmäinen laatuaan, sen omistavat Jyväskylän yliopistoGradiaJAMK ja Jyväskylän kaupunki

2. Ydin

Yrittäjyysekosysteemin ydin: tärkeä solmukohta Jyväskylän yrittäjyys- ja innovaatioekosysteemissä. Aktiivinen toimija ja alusta uusien liiketoimintojen kehittämiselle.

3. Askeleen edellä

Yritystehdas on askeleen edellä yrittäjyyden maailmassa, trendin harjalla, yhdessä asiakkaidensa kanssa. Yritystehtaalla järjestetään tapahtumia, joissa voi kehittää itseään ja bisnestään.

4. Avoin kulttuuri

Yritystehtaalla on avoimet ovet ja tilat. Yritystehtaan tiloihin ovat tervetulleet yrittäjyydestä kiinnostuneet ja tiloja käyttävät Tehtaan monialaiset asiakastiimit, yhteistyökumppanit ja verkosto. Yritystehdas rakentaa startup-yhteisöä ja luo ympärilleen yrittäjyyden henkeä.

5. Hyvät kontaktit

Yritystehtaalla on hyvät kontaktit merkittävimpiin suomalaisiin rahoittajiin ja sijoittajiin. Pyydämme rahoittajat Yritystehtaalle, joten hautomoyritystemme ei tarvitse käyttää aikaa kiertämällä rahoittajien luona. Törmäytämme Start Up -yrityksiä ja rahoittajia esimerkiksi rahoituspaneeleissa.

6. Tekijät ja osaaminen

Huikeat tekijät, osaaminen & palvelu – Yritystehtaalla laitetaan kuntoon niin yrityksen bisnes kuin yrittäjien hyvinvointi. Yritystehtaan keskeisiin vahvuuksiin kuuluvat monialainen asiantuntijuus, vankalla kokemuksella laadittu metodi, työkalut ja kokonaisvaltainen valmennusprosessi & hautomomaailmassa ainutlaatuinen Performance Program –kokonaisuus.

7. Saat oikeaa kokemusta

Henkilö saa vahvan kokemuksen yrittäjyydestä ja pääsee mukaan huippuosaajien verkostoon. Yritystehtaan unelmana on tulevaisuus, jossa jokainen on vapaa luomaan oman työelämänsä. Opiskelijat saavat aidosti yrittäjäkokemusta ja näkevät yrittäjyysmaailmaan.

Jyväskylässä on hautomotoimintaa toteutettu usean organisaation toimesta vuosien ajan.

Jyväskylässä hautomotoimintaa ja sen oheispalveluja on toteutettu usean organisaation toimesta vuosien ajan: Jyväskylän Teknologiakeskus, Technopolis Ventures , JYKES, JAMK Generaattori.

Organisaatioiden taustat ja toimintaan ohjaavat rahoitusrakenteet ovat luoneet hautomopalveluille raamit. Mahtavia kasvutarinoita on syntynyt vuosien varrella, esimerkkeinä Firstbeat, Naava, Idean Research, Paytrail.

Tällä hetkellä Jyväskylän Yritystehdas Oy hyödyntää testattuja malleja ja on jalkauttanut uuden strategian mukaiset palvelut.

Yritystehtaan lähtötilanne

2002

Tarina alkaa

2011

Historian vuodet

Yritystehtaan historia juontaa juurensa vuosiin 2002-2011 ja silloisiin Teknopoliksen hautomotoimintaan, Protomoon, Jykesiin, CoCampukseen ym.

2017

Jyväskylän Yritystehdas Oy

Useiden vaiheiden jälkeen vuonna 2017 perustettiin Jyväskylän Yritystehdas Oy

2018

Haastavat ajat

Vuodet 2017-2018 olivat haastavat.

Taustalla oli liikkeenluovutus JAMKilta, rakennettiin Suomen ensimmäistä neljän julkisen tahon omistamaa osakeyhtiötä sekä uutta strategiaa.

2019

Uusi startti

Tammikuu 2019

Uusi startti, uusi strategia vanhaa kunnioittaen.

Konseptien rakentaminen, taloushallinnon uudistaminen, ja aloitettiin 11 hlön tiimin rakentaminen, koska jäljellä oli yksi vakituinen työntekijä, yksi sijainen ja yksi toimiva palvelutuote kahdeksasta sekä suuri maineriski päällä. Visio oli kirkas.

Huhtikuu 2019

10.4. Uuden Yritystehtaan Avajaiset!

Uuden rakentaminen jatkuu!

Syyskuu 2019

Kaikki 8 palvelukokonaisuutta toiminnassa, 11 uutta ihmistä tiimissä sekä liuta uusia asiakkaita.

2020

Tänä päivänä

Yritystehdas on 90% erilainen kuin vuonna 2018.
Lean-organisaation kehittäminen jatkuu!
Suuri kiitos tähänastisesta kuuluu omistajille, hallitukselle sekä työtiimeille!

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Vaikka osaajia olemmekin niin avoimessa yhteistyössä on voimaa. Tutustuthan alta palveluksessanne olevaan osaajajoukkoon, ohessa heistä muutamia.