Skip to content
ideasta-yritykseksi-yrityksen-perustaminen-ja-hyvän-liikeidean-tunnistaminen-ja-testaaminen-onnistuvat-ideasta-yritykseksi-valmennuksessa

Ideasta yritykseksi

Osallistu Ideasta yritykseksi -valmennukseen!

Luo oma työelämäsi!

Meistä jokaisella on varmasti ollut joskus idea. Osa on varmasti miettinyt, voisiko omasta ideasta saada kannattavaa liiketoimintaa. 

Ideasta Yritykseksi -valmennuskurssin aikana meidän tehtävämme on auttaa sinua tunnistamaan, onko ideassasi liiketoimintapotentiaalia sekä auttaa kehittämään liikeideaasi kohti yrityksen perustamista. Samalla valmentajatiimimme auttaa ymmärtämään hyvän liikeidean piirteitä, yritystoimintaa, sen mahdollisuuksia ja vaatimuksia.

Valmennukseen voivat hakea

 • Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän Yliopiston opiskelijat, tutkijat ja henkilökunnan jäsenet, joilla on liikeidea. HEP! Jos työstätte liiketoimintaanne tiimissä, riittää, että yhdellä tiimiläisellä on kytkös korkeakouluun. 
 • Valmennukseen voi hakea myös EduFutura -ristiinopiskelun kautta Gradiassa opiskelevat sekä avoimen ammattikorkeakoulun tai yliopiston kautta.
 • Jamk ja Jyu* alumnit vuosi valmistumisesta

  *1.8.2023 jälkeen valmistuvat Jyu:n opiskelijat saavat suorittaa 2 vuotta valmistumisen jälkeen ideasta yritykseksi, Yrittäjävalmennusta ja voivat hakea Tuotekehitysrahoitusta. Muista hakea alumniopiskeluoikeus omasta tiedekunnastasi.

  Löydät lisätietoa alumniopiskelusta Jyväskylän yliopiston sivuilta ja Jyväskylän ammattikorkekaoulun sivuilta.

Jos sinulla on jo yritys perustettuna, käy kurkkaamassa maksuton Yrittäjävalmennuksemme!

Miksi hakea mukaan?

 • Saat selvyyden, onko ideassasi liiketoimintapotentiaalia
 • Saat yritysideallesi sparrausta ja tukea opettajavalmentajilta
 • Saat selkeitä työkaluja ja malleja arvioida uusia liikeideoita
 • Saat monipuolista ja hyödyllistä palautetta ideastasi
 • Saat konkreettisen suunnitelman liikeideasi pohjalta, jolla voit hakea esim. starttirahaa
 • Saat ideasi sparrauksesta 5 opintopistettä
 • Pääset esiintymään monta kertaa kurssin aikana
 • Sinulla on mahdollisuus hakea 500-1000€ suuruista Tuotekehitysrahaa
miksi-hakea-mukaan-ideasta-yritykseksi-valmennukseen-aloittavana-yrittäjänä

ideasta-yritykseksi-valmennus-kehittää-liikeideaasi-ja-auttaa-yrityksen-perustamisessa

 

Valitse sinulle sopivin toteutustapa!

Luo oma työelämäsi!

 • 10 kerran toteutus (tapaamiset 1 kerran / vko) 
 • Englanninkielinen 10 kerran toteutus (tapaamiset 1 kerran / vko) 
 • 5 viikon kesätoteutus (tapaamiset 2 kertaa / vko) 
 • Verkkototeutus 10 kertaa – Moodle-alustalla (sis. etätapaamisia)

Konkreettisia toimenpiteitä kohti yrittäjyyttä!

Ideasta Yritykseksi -valmennus toteutetaan ryhmän liikeideoiden toiveiden ja tarpeiden mukaan, joten voit olla varma, että saat juuri sitä tukea itsellesi ja ideallesi, mitä tarvitset.

Työpajojen välissä pääset toteuttamaan liikeideasi testaamiseen ja kehittämiseen liittyviä tehtäviä. Valmennuskurssin tavoitteena on, että liiketoimintasi suunnittelu etenee ja jalostuu opintojakson edetessä. Valmennuksessa muun muassa:

Hiot tuote-/palveluideaasi
Teet alustavia selvityksiä markkinatilanteesta ja potentiaalisista asiakkaista
Suunnittelet myyntiä ja markkinointia
Luot alustavat kannattavuus- ja kassavirtalaskelma
Teet liiketoimintasuunnitelmaa
Kartoitat omia yrittäjävalmiuksiasi
Performance Program

Yrittäjä - muista laittaa itsesi etusijalle

Yritystehtaan tarjoamat Performance Program -valmennussisällöt ovat saatavilla nyt myös Ideasta Yritykseksi -valmennettaville!

Monen yrityksen haasteena on, ettei yrittäjän hyvinvointi ja terveys kestä yrittämisen mukana. Yhä useampi tekee töitä oman hyvinvointinsa kustannuksella. Monen aloittavan yrityksen rakenteet ovat vielä kehittymässä, mutta työskentely vaatii kykyä hallita kaikkia liiketoiminnan osa-alueita sekä taitoa johtaa itseään ja muita. 

Haluamme tukea liiketoimintavalmennuksen lisäksi myös yrittäjän jaksamista ja hyvinvointia. Ratkaisuna tarjoamme jatkossa Yritystehtaan Performance Program -hyvinvointivalmennusta myös Ideasta Yritykseksi -valmennettaville. 

Tutustu kattavaan Performance Program -kokonaisuuteen!

marko-jussi-1

Kokemuksia Ideasta yritykseksi -valmennuksesta

"Suosittelen valmennusta sellaisille henkilöille, joilla yritysidea on jo päässyt hieman eteenpäin alkuheurekasta! Materiaaleista hyödyllisimmät olivat tuote-asiakas-matriisi, myynnin työmäärän arvionti, myyntibudjetti ja kassavirta. "

Kurssipalaute2021
Liikeideani alkuvaiheessa piti miettiä esimerkiksi pakkausta ja tuotantopuolta, jotta voisin edes tarjota tuotettani mihinkään myyntiin. Sen jälkeen tavoitteenani oli varovaisesti katsoa, mihin tuotteella on mahdollisuuksia. Tiedostin, että toimintaan pitää saada ammattimaisemmaksi. Siihen tarvitsin sparrausta johon Ideasta Yritykseksi -valmennus vastasi hyvin.
Kurssipalaute2020
Valmentajien luomat raamit keskustelulle ja kanssakäymiselle kurssin aikana olivat erinomaiset ja mielestäni niissä piilee täysin tämän kurssin onnistuminen: 10+! 
Kurssipalaute2020

"Kurssilla käytettävät työkalut olivat hyviä, opettajat tsemppaavia ja meidän porukka oli kiva. Suosittelen kurssia, jos on yhtään intoa yrittäjyyteen”

ida-taskinen-ideasta-yritykseksi
Ida TaskinenKauppatieteiden maisteri | Jyväskylän Yliopisto

"Suosittelen kurssia myös muille opiskelijoille. Ideasti yritykseksi -valmennuksen kautta avattiin kiinnostavasti mitä Jyväskylän yritysmaailmassa tapahtuu ja keneen kannattaa olla yhteydessä erilaisten asioiden tiimoilta. Monipuoliset kontaktit ovat yritysmaailmassa tärkeitä.”

katri-keskinen-ideasta-yritykseksi
Katri KeskinenSairaanhoitaja, Kliininen asiantuntija, YAMK | JAMK

"Tämä oli paras kurssi, mitä yliopiston kautta on tullut käytyä. Käytännönläheinen ja siellä tehdään oikeasti asiat, joita opetetaan. Suosittelen valmennusta kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille, joilla on jotain omaa osaamista tai idea, jonka pystyy muuttamaan liiketoiminnaksi!"

Lue Lassin kokemuksia opiskelun ja yrittäjyyden yhdistämisestä!

Lassi_Mustonen_ideasta_yritykseksi
Lassi Mustonenopiskelija | Jyväskylän yliopisto

Missä Ideasta Yritykseksi -valmennus on auttanut?

Sivutoimisena yrittäjänä opiskelujen ohella toiminut Lassi Mustonen sai hiottua olemassa ollut yritysideaansa valmennuksessa:

"Yritysidea oli alustavasti valmiina ja hioutui valmennuksen aikana, jolloin perustin myös toiminimen ja sain samalta kurssilta heti ensimmäiset asiakkaat!"

 

Sairaanhoitaja yrittäjä Lotta Söderblom halusi vahvistusta liikeideansa toimivuudelle Ideasta Yritykseksi -valmennuksesta:

"Valmennus auttoi minua tarkastelemaan omaa ideaa kriittisesti ja erottautumaan kilpailijoista. Sain valmennuksesta paljon varmuutta omaan liikeideaan sekä oppia esimerkiksi yrityksen taloushallintoon."

 

Urheilumarkkinointia tekevä Santtu Tuviala sai Ideasta Yritykseksi -valmennuksesta kaipaamiaan työkaluja ja valmiuksia yrittäjyyteen:

"Sain valmennuksesta valmiudet ja työkalut yrittäjyyteen ja ymmärsin sen avulla paremmin, mitä yrittäjyys vaatii. Valmennus myös auttoi jalostamaan liikeideaani."

 

Liikeidean kehittäminen sai agrologi opiskelijan, Sari Laakson, hakeutumaan Ideasta Yritykseksi -valmennukseen:

"Valmennuksen parhaita puolia olivat henkilökohtainen apu, jota oman liikeidean kehittämiseen sai oikeaan aikaan, sekä muiden antama palaute."

Katso videolta, mikä oli valmennuksen käyneelle Terholle parasta antia valmennuksessa!

Ideasta Yritykseksi -valmennus

Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi hakea mukaan Ideasta Yritykseksi -valmennukseen? Valmennukseen voivat hakea Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opiskelijat, tutkijat, henkilökunnan jäsenet sekä oppilaitosten alumnit vuoden ajan valmistumisesta. Valmennukseen voivat hakea myös Gradiassa opiskelevat EduFutura -ristiinopiskelun kautta. Valmennukseen voi hakea myös avoimen yliopiston ja avoimen ammattikorkeakoulun kautta muualta Suomesta.
Voiko Ideasta Yritykseksi -valmennukseen hakeutua muualla kuin JAMKissa ja Jyväskylän yliopistossa opiskelevat?

Ideasta yritykseksi -valmennukseen voi osallistua avoimen amkin kautta (JAMK), jos kotioppilaitos on jokin muu kuin JAMK tai Jyväskylän yliopisto.

Tällöin sinun tulee ilmoittautua sekä Yritystehtaan sivujen kautta haluamaasi toteutukseen että Avoimen sivujen kautta. Tämä sen vuoksi, että käytämme rinnakkaisia järjestelmiä. Avoimen opiskelijoille kurssi on maksullinen, 75e.

Katso seuraavat Ideasta yritykseksi toteutukset.

Kuinka pääset mukaan?

1. Ilmoittaudu mukaan valitsemaasi toteutukseen ja valitse organisaatioksi "muu organisaatio, suoritan valmennuksen avoimen kautta". Saat jatko-ohjeet valmennuksen valmentajilta.

2. Ilmoittaudu vastaavaan myös JAMKin sivuilla.
Ilmoittautuminen valitsemaasi toteutukseen:

Lue lisätietoja avoimen maksuista.

Kysy lisää:

Avoimen yliopiston osalta:
Päivi Patja
paivi.m.patja@jyu.fi
+358 40 576 7839

Avoimen amk:n osalta
Suvi Salminen
suvi.salminen@jamk.fi 
+358 50 372 2678

Kauan valmennus kestää? Ideasta Yritykseksi -valmennuksia alkaa useita vuodessa. Toteutustapoja on useita, joista voit valita mieleisesi.
- 10 viikon valmennus suomeksi. Kokoontumiset n. 1 krt/vko etänä ja livenä
-10 viikon valmennus englanniksi. Kokoontumiset n. 1 krt/vko etänä ja livenä
- Lukuvuoden kestävä valmennus suomeksi. Kokoontumiset n. 1 krt/kk
- 5 viikon kesävalmennus suomeksi. Kokoontumiset n. 2 krt/vko
- Digitaalinen valmennus suomeksi. Suorita valmennus omien aikataulujesi mukaan kokonaan verkossa.
Valmennusten aloitusajankohdat löydät Ideasta Yritykseksi -sivulta.
Miten haen mukaan?

1. Valitse sinulle mieleinen toteutustapa ja aloitusajankohta Ideasta Yritykseksi -tapahtumasivulla.
2. Täytä haluamasi toteutuksen hakulomake ja lähde matkalle kohti yrittäjäunelmien toteutumista!