Valmennamme | unelmistasi | totta!

YRITTÄJÄ-VETOINEN TIIMIMME PITÄÄ HUOLEN SIITÄ, ETTÄ MATKASI ON MAHDOLLISIMMAN VAIVATON

Vahvuutemme on yrittäjä-vetoinen tiimi. Yritystehtaan ydintiimin rakentuu yrittäjistä ja liike-elämän konkareistajoilla on aidosti omakohtaista osaamista ja kokemusta yrittäjyydestäkansainvälisestä startup-bisneksestä sekä vahvasta sidosryhmätoiminnasta

Tehtaan jengiin kuuluu 10 tyyppiäjoista osa tekee töitä Yritystehtaalla sekä sen ulkopuolisessa yrityskentässä. Näin pystymme tarjoamaan sinulle yritysmaailman kokeneet valmentajat, jotka eivät ole kaukana arjen haasteista.

Ydintiimin tukena meillä on opettajista koostuva 13 hengen valmennustiimijonka kanssa osaamme yhdessä vastata aloittavien yrittäjien haasteisiin.


Yhdessä teemme hartiavoimin töitä, jotta sinä voisit keskittyä olennaiseen.

Marko Sorri

Ydinosaaminen

Liiketoiminnan kehittäminen, rahoitus, hallitustyöskentely, liikkeenjohdon konsultointi

Supervoima

Ymmärrys ja toimiminen eri kulttuuritaustaisten ihmisten kanssa.

Markon kokemus kansainvälisillä areenoilla pelaamisesta yhdistyy sekä bisnekseen että urheiluun. Lähi-Idästä Korpilahdelle muuttaneen yritysvalmentajan vahvuudet valmennustyössä ovat syvä tietotaito rahoituksesta, kansainvälisestä liiketoiminnasta ja kasvusta. Marko on vakuuttava asiantuntija, joka osaa hyödyntää myös laajaa verkostoaan. Vapaa-ajalla löydät hänet golf-kentältä tai hiihtoladulta.

Marko Sorri

yritysvalmentaja, COO varakapteeni

#business #kansainvälisyys #rahoitus

040 585 5238

Heidi Länsisalmi

Ydinosaaminen

Olen työskennellyt koko tähänastisen työurani pk-yrityskentässä kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä. Minulla on vahvat sosiaaliset taidot ja laajat ammattilaisverkostot, jotka ovat tärkeintä pääomaani.

Supervoima

Hämmennän ihmiset hymyllä ja avoimuudella.

Heidi on tiimin sosiaalinen ilopilleri ja innostaja, jonka verkostot ulottuvat laajalle. Heidillä on vahva kokemus pk-yrityskentältä ja asiantuntijayhteisöistä niin julkisen kuin yksityisenkin puolen organisaatioissa. Kauppatieteiden maisterina hän on erikoistunut työkulttuurien rakentamiseen, joka on hänen mielestään yrityksien suurin strateginen kilpailuetu. Heidi on luonnostaan kaupallisesti ja kokonaisvaltaisesti ajatteleva liiketoiminnan kehittäjä, joka on voittanut yhteisöllisyydellään Jyväskylän henki palkinnon.

Heidi Länsisalmi

asiakkuuspäällikkö

#kulttuuri #verkostot #yhteisö

050  362 1383

Roope Pietilä

Ydinosaaminen

Liiketoiminnan kehittäminen ja pallopelit. Liiketoiminnan osalta erityisesti yritysten kokonaisvaltainen kehittäminen, strategiatyö ja kasvusuunnitelmat.

Supervoima

Minulla ei ole supervoimia, mutta kokonaisuuksien hallinta on todennäköisesti vahvuuteni. Olen ennen kaikkea liiketoiminta-arkkitehti, joka auttaa yrittäjää hahmottamaan tulevaisuuden suunnan ja luomaan suunnitelman sen toteuttamiseksi.

Roope valmentaa rautaisella otteella ja vahvalla ammatillisella substanssilla. Roopen laajaan osaamiskenttään lukeutuvat niin strategia-, myynti-, talous- kuin liiketoimintaosaaminenkin. Roopella on lähes 20 vuoden kokemus sarjayrittäjänä ja hän omaakin vahvaa käytännön kokemusta start upeista ja on siksi loistava tyyppi valmentamaan aloittavia kasvuyrityksiä. Nykyään Roope toimii myös kiinteistösijoittajana.

Roope Pietilä

yritysvalmentaja

#business #strategia #kasvu

044 301 4177

Henna Kautto

Ydinosaaminen

Liiketoiminnan strateginen kehittäminen, tiimin- ja prosessien johtaminen, yrittäjämäinen työote, suorituskyvyn ja hyvinvoinnin johtaminen sekä digitaalinen valmennus.

Supervoima

Monipuolisuus ja energisyys. Ratkaisukeskeisen toiminnan nainen. Poikkeuksellinen kyky sovitella ja ymmärtää muita vahvan empatiakyvyn vuoksi.

Hennalla on 25-vuoden kokemus valmennus-, ohjaus- ja opetusalalta sekä yrittäjävuosiakin jo useita. Taustastaan johtuen Hennan vahvuus on tiimin johtaminen, yrittäjämäinen johtajuus ja työote sekä suorituskyvyn optimointi. Henna on se, joka ensimmäisenä ottaa kynän käteen, kun ideat alkavat lentämään, sillä mm. strategian visualisointi ymmärrettäviksi prosesseiksi on Hennan vahvuus. Henna on suorituskyvyn optimoinnin ammattilainen, joka auttaa asiakkaita saamaan menestystä työhyvinvoinnin johtamisen kautta. Henna on empaattinen kuuntelija, jolla on työsalkussaan tutkitut ja toimivat työkalut motivoida johtajia ja saada tiimit menestymään.

Henna Kautto

yritysvalmentaja

#business #suorituskyky #digi

050 572 1121

Katriina Lahtinen

Ydinosaaminen

Luovuus, projektinhallinta, työryhmien ristiinpölyttäminen.

Supervoima

Maltti hahmottaa tilanteet kokonaisuudessaan, olla runnomatta väkisin tiettyyn suuntaan. Siihen vaaditaan ongelmanratkaisukykyä ja luottoa siihen, että itse hetkessä on ratkaisun avaimet.

Katriina on tiimin kivenkova palvelumuotoilun ja tuotekehityksen taitaja yli 15 vuoden kokemuksella. Katriina on kehittäjäpersoona, joka pystyy monipuolisella osaamisellaan vetämään asioita yhteen toimiviksi kokonaisuuksiksi. Katriina on ollut mukana vetämässä Lappsetin radikaalin tuoteinnovaation Lapista maailmalle kuin vastaamassa Polarin tuotteen viemisestä Kiinan markkinoille.

Katriina Lahtinen

palvelumuotoilija & palvelumuotoiluvalmentaja

#demola #palvelumuotoilu #asiakasarvo #haasteet #tulevaisuus

040 529 5783

Mika Fisk

Ydinosaaminen

myynti, strateginen kehittäminen, viestintä

Supervoima

Valmentamistilanteissa suhtaudun muihin ihmisiin nöyrästi ja suurella mielenkiinnolla. Jokainen ansaitsee tulla kuulluksi.

Mika on ihmisläheinen ja innostava valmentaja, jolla on asiakaspalvelu- ja valmennuskokemusta, vaikka muille jakaa. Mika on myynnin ja liiketoiminnan kehittämisen asiantuntija. Mika on tiimin kehittäjätyyppi, joka osaa pilkkoa laajat kokonaisuudet osiin ja konkreettisiin steppeihin. Mika omaa vahvan haluan auttaa niin yrityksiä kuin ihmisiäkin kasvamaan ja löytämään oman potentiaalinsa.

Mika Fisk

yritysvalmentaja

#strategia #myynti #viestintä

040 705 9517

Oona Tynkkynen

Ydinosaaminen

kirjoittaminen, visuaalinen suunnittelu, henkilöbrändit, viimeistely

Supervoima

Kyky toimia monenlaisten ihmisten kanssa. Olen herkkä ja empaattinen sekä osaan kuunnella. Ehkä se salaisuuteni on superihanuus.

Oona on vahva tekijätyyppi, jonka saa syttymään visuaalisuus, tarinat, henkilöbrändit ja yrittäjämäinen asenne. Oona on tehokas ja tunnollinen toteuttaja, joka vie sovitut asiat loppuun huolella. Oona on parhaimmillaan viestinnän tehtävissä sekä pikkutarkkuutta vaativissa hommissa. Tiimissä Oona on luotettava tiimipelaaja sekä tasapainon ja uusien kulmien synnyttäjä

Oona Tynkkynen

sisällöntuottaja

#some #graafinensuunnittelu #viestintä

0400 249 616

Vesa Lehtinen

Ydinosaaminen

Talous, rahoitus, Liiketoiminnan kehittäminen, hallitustyöskentely, liikkeenjohdon konsultointi. Kasvusuunnitelmat ja sijoittaminen.

Supervoima

Radalla nopea, mutta busineksessa todellinen diisseli – periksiantamaton, sitkeä ja määrätietoinen optimisti. Etenee paksussakin tervassa.

Vesa on kokenut ja käytännönläheinen enkelisijoittaja ja hallitusammattilainen. Vesalla on kokemusta erityisesti nopeasti kasvavien, kansainvälisille markkinoille tähtäävien yritysten kehittämisestä, markkinoinnista ja johtamisesta. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus sarjayrittäjyydestä ja liike-elämästä. Vesalla on laajat verkostot ja nopea kyky hoksata bisneksen mahdollisuus markkinassa. Kokonaisuudet hahmottuvat nopeasti ja moneen käytännön ongelmaan löytyy verkostosta apu. Vapaa-ajalla hänet voi löytää muun muassa autokilpailuista, padelkentältä tai mökiltä Turkista.

Vesa Lehtinen

yritysvalmentaja

#kasvu #kannattavuus #rahoitus

0400 541 680

Paula Koivupalo

Ydinosaaminen

määrätietoinen organisoija, strateginen markkinointi ja viestintä, yhteistyönkoordinointi

Supervoima

Taito napata nopeasti kiinni isosta kuvasta, organisaattori isolla moottorilla

Paula vastaa siitä, miten Yritystehdas näkyy ja kuuluu! Paula on idearikas asioiden eteenpäin viejä, verkosto-osaaja ja kehittäjähenkinen luottonainen, joka hallitsee laajat kokonaisuudet ja osaa pitää langat käsissään. Paulalla on terävää kykyä ja empatiaa ymmärtää aidosti eri toimijoiden moninaiset näkökulmat sekä koordinoida ja kehittää tuloksekkaasti toimintaa verkoston intressit rakentavasti huomioiden. Paula on erittäin tehokas ja aikaansaava tekijä, joka tekee työnsä suurella sydämellä ja ammattitaidolla. 

Paula Koivupalo

markkinointipäällikkö

#markkinointi #tapahtumat #oppilaitosyhteistyö

040 759 9224

Kati Rauhaniemi

Ydinosaaminen

Strateginen suunnittelu, liiketoiminnan kehittäminen ja johtaminen sekä brändien rakentaminen. Kyky ajatella isosti sekä viedä visiot toteutuskelpoisina työyhteisöihin.
Yrittäjyys- ja liiketoimintakokemus.

Supervoima

Vaisto. Monipuolisuus. Luova-ajattelu. Kyky neuvotella vaikeistakin asioista, toista osapuolta ja isompaa kuvaa ymmärtäen.

Kati on yritysmuotoilija, joka auttaa ihmistä näkemään parhaat puolensa, yrityksen tavoitteet ja toimenpiteet niiden saavuttamiseksi. Hänen laajaan osaamiskenttäänsä kuuluvat niin strategia-, markkinointi-, palvelujen konseptointi – kuin liiketoiminta osaaminen. Kati on Yritystehtaan raudanluja, mutta lempeä johtaja. Kati on valtakunnallisesti ja alueellisesti palkittu yrittäjä, joka taitaa kansainvälisen brändäyksen. Ratkaisukeskeinen, mutta innostava Kati toimii vapaa-ajallaan yritysten hallituksissa ja nauttii mökillä kirjojen lukemisesta.

Kati Rauhaniemi

CEO kapteeni, yritysvalmentaja

#leadership #business #brändit #palvelukonseptit

040 566 7070

Oppilaitosten valmennustiimi

Juha Sipilä

Juha Sipilä

Ydinosaaminen

laskenta, systemaattisuus ja ymmärrys siitä, että aloittava yrittäjä ei voi tietää kaikkea

Supervoima

Perhe, off-road ja 2CV

Juha Sipilällä on laaja-alainen yli 25 vuoden kokemus yrityselämässä toimimisesta. Juhan erityisosaamista ovat kokonaisuuksien hallinta, systemaattisuus sekä ymmärrys siitä, että aloittava yrittäjä ei voi tietää kaikkea – eikä tarvitsekaan. Juhan supervoimia ovat perhe sekä harrastukset. Juhan motto on “vaikeet tehdä heti ja mahdottomilla on pieni toimitusaika”.

Juha Sipilä

lehtori, Teknologiayksikkö/Logistiikka JAMK

Henna-Liisa ”Hennis” Maljonen

Ydinosaaminen:

Markkinointi, kansainvälisyys, digi

Supervoima:

Positiivisuus

Henna-Liisa Maljonen on markkinointiviestinnän ammattilainen, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus sparrauksesta ja arvioinnista. Hän omaa monipuolisen näkemyksen yrittäjyydestä ja IT -alakin on hänelle tuttu. Hennis on ennakkoluuloton kokeilemaan uutta ja on päätynyt monesti senkin vuoksi kansainvälisille areenoille. Kyky nähdä asiat valmiina innostaa häntä eteenpäin. Henniksen supervoima positiivisuus yhdistettynä mottoon ”vierivä kivi ei sammaloidu” luo peruskivet hänen toimintaansa. Näitä ovat esimerkiksi usko elinikäiseen oppimiseen sekä siihen, että aina kannattaa yrittää ja kokeilla. Jos Plan B ei toimi, aakkosia kyllä löytyy lisää. Sammaleet saavat myös välillä kyytiä tämän naisen päästyä vauhtiin. 

Henna-Liisa ”Hennis” Maljonen

opettaja, GRADIA Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, liiketalous

Mari Hakkarainen

Ydinosaaminen:

Markkinoinnin teemat ja osuuskuntayrittäjyys

Mari Hakkaraisen mielestä meidän kaikkien pitäisi toimia yrittäjämäisesti: itsestään ja muista vastuuta kantaen, mahdollisimman tehokkaasti ja tuottavasti, mutta samalla rohkeasti ja uutta kokeillen. Biotalous, osuuskuntayrittäjyys sekä yritystoiminnan käynnistäminen ja kokeilut sytyttävät Marin. Mari miettii mielellään yhdessä idean omistajan kanssa miten pienillä tai suurilla askelilla päästäisiin eteenpäin. Marin valmennusfilosofia onkin “yhdessä löydämme tien tai teemme sen”.

Mari Hakkarainen

lehtori, biotalousinstituutti JAMK

Pasi Teräväinen

Ydinosaaminen:

Ensimmäisen vuoden talouden suunnittelu ja realistinen kassavirtalaskelta suhteessa myynnin ja markkinoinnin määrään ja panostukseen

Supervoima:

Intohimo kehittämiseen ja toiminnan parantamiseen

Pasi Teräväisellä on yli 20 vuoden ja yli 1000 liikeidean kokemus liikeidean arvioinnista ja kehittämisestä. Pasin vahvuus valmentajana on pitää bisnesunelmat hengissä vielä alkuinnostuksen jälkeenkin ripauksella realismia ja tiukkaa taloustietämystä, kuitenkaan unohtamatta ihmisten kohtaamisen taitoa ja aitoa välittämistä. Pasin motto kuuluu “näytä, älä väitä”.

Pasi Teräväinen

liiketoiminnan kehittäjä, JAMK hyvinvointiyksikkö

Riku Ojanperä

Vahvuus:

Liikeidean arviointi ja kehittäminen, franchising ja ketjuliiketoiminta, omistajanvaihdokset.

Supervoima:

(Kyyninen) huumori

Riku Ojanperä on kokenut liikeideoiden arvioija sekä kehittäjä. Kaikkiaan Riku on ollut arvioimassa ja kehittämissä 1500 liikeideaa, joten Rikulle on kertynyt monipuolista kokemusta ja osaamista liiketoiminnan eri osa-aloilta niin JAMKin lehtorina kuin yritysneuvojana Uusyrityskeskuksessa. Rikun erityisosaamiseen kuuluu myös erityisesti franchising- ja ketjuliiketoiminta sekä omistajanvaihdokset. Rikun supervoima on (kyyninen) huumori.

Riku Ojanperä

lehtori (johtaminen), yrittäjyyskoordinaattori, esihautomo- ja hautomovalmentaja JAMK

Essi Silvennoinen

Ydinosaaminen:

ideoiden kehittäminen kannattavaksi sekä oikean markkinan löytäminen. Monet ovat kertoneet, että saan toiset näkemään mahdollisuuksia ja osaan innostuttaa takaisin tekemiseen.

Supervoima:

möhkäleiden palastelu sekä tekemisen energian tuottaminen

Essi uskoo positiiviseen pedagogiikkaan sekä kasvun asenteeseen. Tunnistamalla vahvuuksia voidaan nopeammin keksiä keinoja ja tekoja, joilla parannetaan liiketoimintaa sekä ammatillista kasvua yrittäjänä. Ennen tiimivalmentajaksi päätymistä Essi on työskennellyt markkinoinnin ja tuotekehityksen parissa. Tällä hetkellä hän valmentaa yrityksiä- ja tiimejä parempaan bisnekseen sekä opettajia yritysteemaan.

Essi Silvennoinen

tiimivalmentaja , JAMK Tiimiakatemia

Reija Häkkinen

Ydinosaaminen:

Mahdollisuuksien rakentaminen

Supervoima:

Kokonaisuuksien hahmottaminen.

Reijan auttaa valmennettavia löytämään omaa paikkaansa maailmassa. Taustallaan Reijalla on muun muassa leipurin, restonomin sekä kauppatieteiden maisterin koulutus. Tällä hetkellä Reija viimeistelee väitöskirjaa Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa sisäiseen yrittäjyyteen ja organisaation uudistumiseen liittyen.

Reija Häkkinen

työelämäasiantuntija, Jyväskylän yliopisto

Teemu Laitinen

Ydinosaaminen

ICT, verkkokaupat ja digitaalinen liiketoiminta

Supervoima

Urheilu

Teemu Laitinen omaa vahvan kokemuksen ja osaaminen yrittämisestä erityisesti ICT-alalta. Teemu on opettanut liiketaloutta JAMKissa ja Laureassa 13 vuotta sekä sen lisäksi toiminut yrittäjänä 10 vuotta ja perustanut sinä aikana neljä ICT-alan yritystä.

Teemu Laitinen

liiketalouden opettaja JAMK, yrittäjä (Almerin Oy)

Matti Mieskolainen

Ydinosaaminen:

Elektroniikan kansainvälinen tuotteistaminen ja RPA & IoT, sekä innovaatioprosessien laaja kokemus. Laatujärjestelmien implementoinnit, auditoinnit, sertifioinnnit ja akkreditoinnit (ISO 9000, EFQM, BSC, EUR-ACE). 

Supervoima:

Innovatiivinen, energinen ja kokenut ”metsästäjä”.

Matilla on vuosikymmenten kokemus globaalien yritysten parissa toimimisesta, joista syntyvät hänen laajat verkostot kansainvälisesti ja monialaisesti, erityisesti Aasian ICT-alan yrityksiin ja Euroopan toimeksiantajiin.
Matin vahvuus onkin jatkuva ja luonnollinen verkostoituminen oman persoonansa kautta. Matin erityisosaamista yritysvalmentajana on innovaatioprosessien laaja kokemus sekä globaalien yritysten laatujärjestelmien tuntemus. Innovatiivisen toimintavan omaavan Matin motto onkin ”me tehdään mitä halutaan – muut tekee mitä osaa”.

Matti Mieskolainen

lehtori, JAMK Teknologia/ICT

Mikko Keskinen

Ydinosaaminen: 

Uudet teknologiat ja niiden hyödyntäminen

Supervoima: 

Usko ihmisen kykyyn luoda uutta 

Mikko on monissa liemissä keitetty ja monipuolisen opinahjon kahlannut valmentajakonkari. Innostus insinöörimaailmaan ja liiketoimintaan on kuljettanut Mikon auto- ja kuljetustekniikan insinööriksilogistiikan insinööriksifilosofian maisteriksi kauppatieteistä ja onpa Mikko ehtinyt vielä erikoistua kansainväliseen logistiikkaan Växjö Universityssä. 

JAMKilla Mikko on ollut mukana innovaatiotoiminnassa ja sparraillut opiskelijoita sekä tiimejä aina vuodesta 1999 alkaen!  Mikon motto onkin: Yhdessä pystymme mihin vaan ja mahdottomat asiat tehdään tuntityönä! 

 

Mikko Keskinen

logistiikan lehtori, Future Factory tiimin vastuuopettaja, yrittäjyyskoordinaattori, JAMK

marjoriitta_kauppinen_gradia

Marjoriitta Kauppinen

Ydinosaaminen: 

Olen ennakkoluuloton ja etenen ilman estoja. Teen työtäni ”ihmiseltä ihmiselle”.

Supervoima: 

Yrittäjälähtöinen ja asiakaskeskeinen ajattelu- ja toimintamalli kaikessa mitä teen ja mihin ryhdyn.

Marjoriitta on ennakkoluuloton yritysvalmentaja, jolla on takataskussa niin hiusalan, liiketalouden, kuin pedagogiikan tutkinnot. It-ala ja erityisesti koulutusteknologia on maisteriopinnoissa työn alla. Marjoriitta uskoo, että monipuolisella osaamisellaan ja kokemuksellaan, hän pystyy tarjoamaan muille mielenkiintoisen kokonaisuuden yritysvalmentajana. Marjoriitan mielestä työelämä huutaa moniosaajia, ja hän toivoo motivoivansa muita elinikäisen oppimisen ja itsensä kehittämisen jatkumoon. Ennakkoluulottoman Marjoriitan motto onkin “pelkällä menolipulla”!

Marjoriitta Kauppinen

yritystoiminnan lehtori, GRADIA Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Suvi Salminen

Ydinosaaminen: 

Jalo kuuntelun taito, läsnäolo sekä kanssakulkija 

Supervoima: 

Positiivisuus 

Suvin vahvuus on yrittäjyysinnon synnyttäminen. Suvilla on taitoa auttaa opiskelijaa tunnistamaan omat vahvuutensa ja löytämään omat unelmansa. Hän on taustakoulutukseltaan toimintaterapeutti, joka on työskennellyt niin pienyrityksessä kuin omassa yrityksessä. Näiden kautta Suvi on hankkinut sisäisen ja ulkoisen yrittäjyyden taitonsa, välillä vahvasti kantapään kautta. JAMKilla Suvi edistää piskelijoiden työelämätaitojen ja yrittäjyysvalmiuksien vahvistumista ja hänen mottonsa onkin ”Elämä ei ole oman itsensä löytämistä. Elämä on oman itsensä luomista.” (Bernard Shaw)

Suvi Salminen

lehtori & yrittäjyyskoordinaattori JAMK Hyvinvointiyksikkö

Mari Suoranta

Mari Suoranta

tutkijatohtori, Jyväskylän Yliopisto