Skip to content
Yritystehdas10.10.2022 13:48

Kannattava kasvu rakentui markkinointia kehittämällä Yrittäjävalmennuksessa

Syksyllä 2021 jyväskyläläisen Sami Toivasen arki täyttyi ammatillisen opettajakoulutuksen opinnoista, päivätöistä ja yrittäjyydestä tuoreen liikeidean, digitaalisen kaupunkiseikkailun, Cityspottingin parissa. Toivasen yhtiökumppani Mikko Rinnevuori edisti nopeasti kasvaneen ja mukaansatemmanneen yrityksen toimenpiteitä Helsingissä ja Toivanen itse taas Jyväskylässä. Toisinaan nopeatempoisen arjen pyörittäminen asetti haasteensa itsensä johtamiselle ja vauhdin ylläpitämiselle. Toivanen pohti, että mistä saisi lisää aikaa, tietoa ja puhtia koko paletin hallitsemiseen. Vastaus löytyi Yritystehtaan Yrittäjävalmennuksesta.

 

Yrittäjävalmennus antoi opintopisteet sekä paljon arvokasta oppia kannattavaan kasvuun

Vielä samaisena syksynä Toivanen starttasi Yritystehtaan Yrittäjävalmennuksessa, josta hän sai vinkkejä mm. itsensä johtamiseen ja ajanhallintaan. Yrittäjävalmennuksesta saatavat opintopisteet tuntuivat tärkeiltä edistäessä opintoja, mutta arvokkaimmaksi Toivanen kuitenkin kertoo markkinoinnin mittaamiseen saadut hyödyt.

 

“Opittujen taitojen ja niiden pohjalta tehtyjen päätösten avulla olemme onnistuneet kuljettamaan yritystämme hienosti eteenpäin, ilman umpikujia ja sen pidempiä kiertoteitä."
Sami Toivanen, Cityspotting

 

“Jo heti alkumetreillä yhdessä valmentajan kanssa kehityskohteeksi nostettiin markkinointi ja sen mittaus, jotta liiketoimintaa onnistutaan kasvattamaan kannattavasti.”

Opittujen taitojen pohjalta yrittäjät ovat onnistuneet tekemään tietoon pohjautuvia, oikeita ja kannattavia päätöksiä, jotka ovat tukeneet yrityksen kannattavaa kasvua.

“Opittujen taitojen ja niiden pohjalta tehtyjen päätösten avulla olemme onnistuneet kuljettamaan yritystämme hienosti eteenpäin, ilman umpikujia ja sen pidempiä kiertoteitä, Toivanen tiivistää.

 

Yrittäjämäinen asenne ajoi kohti haaveita ja nyt Toivanen työllistää itse itsensä

Mutta mistä kaikki sai alkunsa? Kelataan hetki taaksepäin.

Ajatus digitaalisesta kaupunkiseikkailusta heräsi Toivasen yhtiökumppanille Rinnevuorelle keväällä 2020 kesken yöunien. Rinnevuoren onneksi muistivihko odotteli sängyn vieressä, joten mies pääsi rustaamaan villeimmät ideansa samantien ylös, ennen kuin päivän askareet huuhtoi ne mennessään.

Kantavana ajatuksena oli, että Rinnevuori merkitsee digitaaliseen karttaan spotteja, joita kartan käyttäjä voi kiertää joko jalan tai pyörällä. Homman juju piilee kuitenkin siinä, että spottien tiedot ja sisältö aukeavat vasta saavuttua paikalle. Jokaiseen spottiin liittyi jokin paikkasidonnainen seikka tai juuri kyseiseen paikkaan tehty liikunta tehtävä.

Aluksi Rinnevuori valmisti tämän vain ystävälleen, mutta vain muutaman päivän kuluttua hän jakoi myös somessaan tämän kutkuttavan jännittävän idean. Pilotti sai nopeasti paljon näkyvyyttä ja uteliaita kokeilijoita osakseen. Tässä kohtaa tieto pilotista oli rantautunut myös Toivaselle.

Tähän aikaan Toivanen toimi tuottajana, talouspäällikkönä ja toiminnanjohtajana Parkour oppimiskeskus Ry:llä, jossa myös Rinnevuori työskenteli. Kuultuaan pilotista, Toivanen laittoi kollegalleen, Rinnevuorelle, viestiä ja kyseli asiasta lisää. Ei mennyt kauaa, kun Toivanen ehdotti, että eikös tässä voisi laittaa jo ihan yritystä pystyyn.

Siitä muutaman kuukauden kuluttua oli lanseerattu jo ensimmäinen kaupunki 60 spotin voimin. Kuukauden kuluttua julkaistiin toinen kaupunki. Kolme seuraavaa kaupunkia julkaistiin alkuvuoden 2021 aikana ja viimeisimmät kaksi kaupunkia kesän 2022 kuluessa.

Tällä hetkellä tämä digitaalisesti toimiva kaupunkiseikkailu viihdyttää paikallisia siis jo seitsemässä eri kaupungissa. Sisältö on käyttäjälleen niin yllätyksellistä, että se koukuttaa etsimään lisää spotteja.

“Olin tosi vaikuttunut siitä, että Mikko oli tehnyt sen pilotin tosta noin vaan ja vielä niin nopealla aikataululla. Mikolla on uskomattoman paljon erilaista nippelitietoa - ehkä jopa ihan ärsyttävyyteen saakka. Tämä pilotti oli Mikolle selvästi intohimo ja sivusta seuranneena kiinnostuin kyllä välittömästi”, Toivanen nauraa.

“Sattumoisin silloin oli itsellä sellainen elämäntilanne, että oli aikaa jollekin puuhastatelulle tai vakavammallekin tekemiselle. Oltiin oltu työkavereita jo hyvä tovi, mutta silloin tutustuttiin paremmin ammatillisessa mielessä. Se oli vähän jännittävää, mutta koko ajan ajattelin, että pidän tästä tyypistä", Toivanen summaa yhteisen seikkailun alkumatkaa.

Toivanen on taloushallinnon merkonomi, joka antaa miehen itsensä mukaan yritysmaailmassa toimimiseen erinomaisen pohjan. Tämän lisäksi Toivanen on opiskellut kulttuurituottajaksi Humakissa sekä suorittanut johtamisen ammattitutkinnon ja YAMKin verkostojohtamisen ohjelman. Tuoreimpana Toivanen on suorittanut ammatillisen opettajan opinnot, joista hän on juuri valmistunut.

Toivanen on aina tiennyt, että hänellä on paljon ideoita ja tekemisen paloa. Hän on tiedostanut yrittäjämäisen ajattelutapansa ja toivonut, että pääsisi joskus tekemään töitä itselleen. Nyt mies antaa täyden potentiaalinsa ja intohimonsa tuottajana Cityspottingille.

 

Yrittäjävalmennus antoi tukea yrityksen kasvumatkan erilaisiin vaiheisiin ja tarpeisiin

Toivanen ja Rinnevuori tunsivat Yritystehtaan palvelut jo ennen Yrittäjävalmennuksen alkua, sillä he olivat saaneet Yritystehtaalta valmennusta Ideat liikkeelle -kilpailun seurauksena.

“Osallistuimme elokuussa 2020 Yritystehtaan Ideat liikkeelle -kilpailuun. Pärjäsimme siellä ihan kivasti ja saimme hyvää palautetta. Sieltä palkintona saimme Yritystehtaalta valmennusta, joka kesti muutamia kuukausia. Olisimme luultavasti jatkaneet Yritystehtaan Hautomo-polulla, mutta koska yrityksemme on rekisteröity Helsinkiin, oli se rajoittava tekijä.”

 

“Yrittäjävalmennus on ollut valtava etu minulle itselleni, mutta myös koko yritykselle.”
Sami Toivanen, Cityspotting

 

Yrittäjäkaksikko koki Yritystehtaan palvelut kuitenkin todella hyviksi, ja Toivanen päätyi hakemaan Yritystehtaan Yrittäjävalmennukseen.

“Yrittäjävalmennukseen hakeminen oli lopulta mainio ratkaisu, kun opintoja JAMKissa oli vielä jäljellä. Yrittäjävalmennuksesta sain opintopisteet, tukea ja tärkeää oppia, vaikka alunperin minua motivoi hakemaan mukaan opintopisteet ja sparrailuseura."

Yhdessä valmentajan Teemu Laitisen kanssa Toivanen mietti yritykselle konkreettiset kehityskohteet valmennuksen ajalle.

“Välillä kaipaa myös ulkopuolisen ajatuksia ja seuraa. Valmentajallani Teemu Laitisella on valtavasti kokemusta liiketoiminnasta, joten vertaistuki, sparrailu ja Teemun tuoma perspektiivi ovat tuntuneet todella arvokkailta. Jollain tavalla tällainen ulkopuolinen tekijä antaa myös potkua tekemiseen, kun haluaa näyttää toiselle tuloksia ja aikaansaannoksia.”

Toivanen kertoo, että hän sai Yrittäjävalmennuksesta kaiken sen mitä lähti hakemaan – ja vähän enemmänkin. Toivanen kannustaa osallistumaan rohkeasti ja avoimin mielin Yrittäjävalmennukseen.

“Yrittäjävalmennus on ollut valtava etu minulle itselleni, mutta myös koko yritykselle”, Toivanen iloitsee.

Tulevaisuuden suhteen Toivasella ja Rinnevuorella on mielessä jo kasvusuunnitelmia.

“Tällä hetkellä on myös pohdinnoissa siirtää yrityksemme Jyväskylään, jotta pääsisimme Hautomoon – näin paljon pidämme Yritystehtaan palveluista", Toivanen kuvailee.

 

Kurkkaa myös miten muut yrittäjät ovat hyötyneet Yrittäjävalmennuksesta:

  • Padel-hallin rakentaneet Oskari Perttilä ja Eino Liinamaa saivat Yrittäjävalmennuksesta itsevarmuutta ja osaamista yrityksen talouden hallintaan.
  • Topaasia sai Yrittäjävalmennuksesta apua myyntiin ja valmennuksesta saadut myynnin työkalut ovat käytössä edelleen!

yrittäjävalmennuksesta-apua-yritykseksi-tarpeisiin-kannattavan-kasvun-aikaansaamiseksi

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT